A l'espera de fitxatges, qualsevol cara nova és benvinguda. Encara que sigui coneguda. Eusebio Sacristán té peces per preparar la nova temporada, però no les suficients. Ha encarat com ha pogut, amb l'ajuda d'alguns joves del filial, les estades a Anglaterra i a l'Índia, encara que és evident que la plantilla encara ha de créixer. Per això, encara que no de portes enfora, internament segurament que el tècnic ha celebrat el retorn de Cristhian Stuani i Johan Mojica. Dos futbolistes importants que han posat el punt i final a les seves vacances després de disputar el recent Mundial de Rússia. Tant un com l'altre, després de superar les pertinents proves mèdiques el dimarts, ahir van viure el seu primer entrenament de l'estiu. Al marge del grup, això sí. El ritme és un altre; comencen amb el comptador a zero, però amb totes les ganes del món de posar-se a to ben aviat per ser titulars la primera jornada de Lliga, d'aquí a poc més de dues setmanes.

«Vinc amb molta il·lusió i fam per aconseguir coses grans en l'àmbit d'equip i l'individual», deixava anar Mojica, un cop acabada la sessió. El colombià, cedit aquestes dues últimes temporades, és des de fa unes setmanes jugador en propietat del Girona, que l'ha fitxat fins al 2022 a canvi de 5 milions d'euros. Un futbolista que s'adapta a la perfecció a la banda esquerra si ha d'actuar de carriler, però al qual no s'ha vist massa en acció jugant amb quatre defenses. Caldrà veure, també, si el club finalment aposta o no per traspassar-lo, una possibilitat que hi ha al damunt de la taula sempre que arribi una oferta important que permeti treure'n algun benefici. Ara bé, tampoc es poden fer massa experiments; als carrils, a dia d'avui Eusebio té ben pocs efectius. «El retrobament ha estat molt maco i molt feliç, per part de tots. Jugadors, cos tècnics i els que treballen a l'ombra també. S'agraeix. Tinc moltes ganes que comenci la Lliga i poder-ho compartir amb l'afició», afegia. Tampoc és que hi hagi massa davanters. A banda del Choco Lozano, que ahir s'exercitava amb normalitat després de no fer-ho el dimarts, només hi ha un Stuani que viurà el seu segon curs a Girona després de superar totes les expectatives que va generar el seu fitxatge marcant 21 gols en l'última Lliga. «Estic content de veure de nou als companys i de la rebuda; ara em queda la posada a punt per afrontar tot el que ha de venir», deia. L'uruguaià és un dels altres jugadors a l'aparador i, d'arribar una proposta interessant, el club la valoraria. Ara, entra als plans d'Eusebio i desfer-se d'ell no és, ni de bon tros, cap prioritat.

Tant un com l'altre van valorar molt positivament el començar el proper campionat amb dos partits consecutius a Montilivi, contra el Valladolid i el Reial Madrid. «Hem de jugar contra tots. És positiu començar a casa i tenir-hi dos partits. Encara hi ha un parell de setmanes per preparar-ho bé, arribar en bona forma tots plegats. En això treballa tothom», deia Stuani. «Hem de pensar en el Valladolid i després ja vindrà el Reial Madrid. Serà especial contra un exequip. A més dos partits seguits a casa, és molt especial tenir a l'afició del nostre costat. Ens fa il·lusió. Tenim ganes que comenci la temporada», ho completava Mojica. També van parlar del Mundial. «És l'experiència més bonica i especial que he pogut viure mai. És el més gran que pot complir un futbolista», deia el colombià, que va gaudir de més minuts que el seu company. «Va ser una experiència única, inoblidable, que vaig viure amb molta intensitat. Estem orgullosos del torneig que vam fer, el vaig gaudir moltíssim», completava Stuani.