No ha estat possible i el “miracle” que apel·lava Cesc Vidal, l’exjugador i exvicepresident de l’Agrupació Esportiva Vilabertran, no s’ha produït. D’aquesta manera, el club verd-i-blanc desapareixerà, com a mínim aquesta temporada, després que el president, Antoni Trayter Gigi, no hagi trobat un bloc de jugadors i entrenadors quan queda un mes per iniciar la lliga. L’entitat vilabertranenca només tenia un equip, l’amateur, situat a Tercera Catalana, una categoria que va assolir ara fa cinc anys com a campió de Quarta.

“No hi ha hagut res a fer, és una llàstima”, lamenta el president vilabertranenc, de 68 anys. Trayter, l’únic membre de la junta que quedava en peu, ha tirat la tovallola i el dijous passat ja va trucar a la Federació Catalana anunciant que retiraven el club.

El Misterio FC, com a consol

El Vilabertran tenia 94 anys d’història, s’havia fundat el 1924, i estava a les portes del centenari. Sempre havia tingut activitat, excepte en l’etapa de la Guerra Civil, i l’amateur s’havia mogut entre Segona i Tercera Regional, l’actual Tercera i Quarta Catalana, respectivament. Després que el juny passat la resta de membres de la junta, alhora jugadors del primer equip, pleguessin per desgast, Trayter havia intentat que el relleu l’agafés els veterans del Misterio FC o el bloc del filial del Vila-sacra. A l’hora de la veritat, cap d’aquestes propostes han fructificat.

Com a consol, Vilabertran seguirà tenint futbol en el seu camp de gespa natural, ja que el mateix Misterio FC, amb seu en el poble vilabertranenc, continuarà competint a la lliga de veterans. “Com a mínim hi hauran els veterans per poder mantenir el camp”, es resigna Trayter, un extècnic del Lladó, Sant Llorenç de la Muga, Pont de Molins i Salle Figueres.

El Pals Atlètic agafarà el seu lloc i debutarà a Cabanes

Davant la retirada del Vilabertran, la seva plaça en el grup 15 de Tercera Catalana serà ocupada pel Pals Atlètic, com a tercer classificat del grup 29 de Quarta. Els baixempordanesos tenien pitjor coeficient que els altres tercers gironins, però el Cabanes (grup 30) ja havia pujat per la renúncia de l’Osor, mentre que Les Preses (27) i el Caldes de Malavella B (28) no han volgut la plaça. Com que els calendaris de Tercera Catalana ja estan sortejats, la Federació Catalana no ha volgut moure els equips dels tres grups. Així, el grup 15 estarà format per 14 equips de l’Alt Empordà i 4 del Baix Empordà i el debut del nouvingut Pals Atlètic serà el 2 de setembre al camp del Cabanes.