Després del descens a Segona Catalana, les dues últimes temporades s’han fet llargues a l’Escala, Tant el primer any, amb Albert Gasca al capdavant, com el passat, amb Ricard Ferrer, l’equip es va acabar desinflant. El curs anterior, els escalencs van mantenir el pols amb el Girona C fins al gener, però després el filial gironí es va escapar al capdavant i el Bescanó es va apoderar del segon lloc i de la promoció.

Per evitar un altre desenllaç similar, i després que Ferrer deixés el seu lloc, el club ha comptat amb els serveis de Sergi Luis, més conegut com a Sepu. El nou entrenador té passat al Palafrugell i al Can Gibert, equip amb qui va aconseguir remuntar un inici dolent i acabar en tercera posició.

A més del canvi de lideratge a la banqueta, s’han incorporat 12 jugadors i n’han marxat 13. Del Can Gibert arriben, avalats pel nou tècnic, dos extrems elèctrics i de qualitat, Denilson Rivas i Emilio Román, que va aconseguir 16 dianes l’any anterior.

Per pal·liar les baixes del duet més letal de la categoria, Pol Compte (la Jonquera) i Xavi Mora (Guíxols), autors de 18 i 13 gols, també portaran els colors blaugranes dos jugadors provinents del Bescanó, Uri Sala i Sanku Jabbie, i Jam Baldeh, que torna després del pas pel Banyoles.

El santperenc Marc Ferrer, que prové del Llagostera B i s’està recuperant d’una llarga lesió, i Bena Zoubai (Banyoles), reforçaran el mig del camp, que enguany ha perdut el capità Salam El Harche i Marc Gasull. Aquests dos fitxatges ajudaran a dirigir la batuta del joc amb Àlex Fernàndez i Sergi Ramírez, el jugador del vestuari que fa més temporades que vesteix la camiseta del club, cinc.

Ascens de tres juvenils

El bloc de la defensa és el que pateix menys variacions, mantenint com a pal de paller l’ex de l’Olot, a Segona B, Albert Argelés Argi, i com a lateral dret, l’ex de la Jonquera a Tercera Divisó, Zou Moustakhim. A sota pals, el jugador més veterà de la plantilla, Joan Ureña, compartirà porteria amb un dels més joves, Dani Muñoz.

També tindran la seva ocasió els jugadors que pugen del juvenil escalenc, Muttar Jallow, Musta Sarr i Nazariy Kostetskyy, que el curs anterior ja van debutar amb Ferrer i que esperen seguir els passos de Hamza Benmessouad.

L’equip, que té a prova Ian Vila (ex-Banyoles) i Cesc Vidal (Vilabertran), va iniciar els entrenaments el dimarts passat, sent dels més matiners, per afrontar el duel de Segona B, del dissabte, contra l’Olot (0-3). Aquest no serà l’únic enfrontament de l’Escala davant un rival de la categoria de bronze, ja que el 8 d’agost rebrà el Barça B.

Les baixes: Nil Pàmies (Palamós), Pol Compte (la Jonquera), Èric Díaz (Marca de l’Ham), Xavi Mora (Guíxols), Salam El Harche, Adrià Serra i Joan Mill (Sant Pere Pescador), David Puig (Viladamat), Xavi Gallego, Marc Gasull, Agustí Garcia, Aleix Masjoan i Uri Macau.