El Roses City i la Penya Unionista Figueres seran els dos equips nouvinguts a Quarta Catalana després que no hagin acabat reeixint les opcions plantejades a l’Avinyonet de Puigventós i Peralada B. El CF Palau-saverdera desapareix, tot i que des del nou club que ha nascut al poble, l’Elit Futbol Club Palau-saverdera, que apostarà per la base, podria sol·licitar una plaça a finals d’estiu.

Mentrestant, Roses City i PUF ja tenen les plantilles gairebé perfilades, on els joves agafaran protagonisme. Per un costat, els rosincs, que és previst que juguin a l’Estadi de Mas Oliva -vegeu destacat de la dreta- tindran un bloc farcit d’exmembres del Base Roses, la majoria dels quals del juvenil de la temporada 2015/16.

De la Vinyassa provenen Carlos Muñoz i Xavi Toste, de l’amateur A, i Jordi Gualde, Bilal Khatira, David Martinez i l’alhora president Sergio Soler, del filial, de Quarta. L’entrenador, Paco Gualde, prové del juvenil del Base. D’altres com Andrés Rodríguez, Miquel Martínez, Andy Causse, Riky Álvarez o Martí Torrà també havien defensat els colors grisgrana. Tanmateix, el Roses City ha fitxat tres jugadors de l’Esplais: els porters Jordi Taulera i Carlos Rodríguez i el defensa Álvaro Montoro.

L’equip, inspirat amb el Manchester City -vestiran de blau cel- el completaran Adrià Claparols (Vilajuïga), Fran Soler, Alex Terrón i Jeremie Medina. El debut del Roses City a Quarta serà el dissabte dia 1 de setembre (20 h) davant el Sant Miquel de Fluvià, descendit de Tercera.

Els rosincs jugaran els partits a Mas Oliva, dissabtes al vespre

El Roses City jugarà els seus partits com a local a l’estadi Mas Oliva, els dissabtes al vespre. Durant la pretemporada, que han iniciat aquest dilluns, també entrenaran a la Vinyassa. D’aquesta manera, durant la lliga el Roses City compartirà terreny amb l’Agrupació Esportiva Roses. D’altra banda, el seu primer amistós serà aquest diumenge (19.30 h) contra l’Esplais a l’Aeròdrom d’Empuriabrava.

La PUF fitxa a Figueres i Navata

Per la seva part, la Penya, que debutarà al camp del Vila-sacra B, ja té 16 jugadors per afrontar la primera temporada de la història en el futbol regional, després de 38 anys amb equips només de base. Fins a la temporada passada eren el filial del Siurana, de Quarta, però enguany han enfilat el seu propi camí. L’integrarà el bloc del juvenil dels de Pelai i Buixó, de Vilamalla, que el curs anterior va ser sotscampió de Segona Divisió, sota les ordres de Gerard Cardona, que ja n’era el tècnic, i Jordi Satué -ambdós amb experiència a Quarta amb el Siurana i el Vilajuïga.

Així, els 10 jugadors, com a mínim, que faran el salt al primer equip són Joan Maria Suñer, Marçal Garcia, Martí Coll, Eric Ortiz, David Núñez, Gerard Fornieles, Manel Cardona, Eric Fernández, Jordi Palau i Martí Costa.

D’altra banda, Albert Costa (Figueres juvenil), Carles Barret i Bruno Jacomet (Navata juvenil), el palista Daniel Mena, Carlos González i Lory Ardelean són els reforços forans dels blanc-i-blaus.