L'anglès Lewis Hamilton (Mercedes), líder del Mundial de Fórmula 1, sortirà primer en el Gran Premi d'Hongria, el dotzè del campionat, després de signar aquest dissabte la 'pole' en el plujós Hungaroring, als afores de Budapest, on l'espanyol Carlos Sainz (Renault) va acabar cinquè.

Hamilton, que encapçala el Mundial amb 188 punts -17 més que l'alemany Sebastian Vettel (Ferrari), que sortirà quart- va aconseguir la setantena setena 'pole' de la seva carrera en Fórmula U (la sisena a Hongria) en cobrir els 4.381 metres de la pista hongaresa en un minut, 35 segons i 658 mil·lèsimes, 260 menys que el seu company finlandès Valtteri Bottas.

Un altre finès, Kimi Raikkonen (Ferrari), va ser tercer en una qualificació on el madrileny Sainz va acabar cinquè i l'asturià Fernando Alonso (McLaren) onzè.

El Gran Premi d'Hongria, l'últim abans de l'aturada vacacional, prevista a 70 voltes -per completar un total de 306,6 quilòmetres-, es disputarà aquest diumenge a partir de les tres i deu de la tarda.