Figueres acollirà un any més el projecte d'intervenció social FutbolNet del FC Barcelona. El regidor d'Esports, Jordi Masquef, s'ha reunit aquest matí amb la coordinadora metodològica de FutbolNet i la coordinadora d'Aliances i col·laboracions de la Fundació Barça, juntament amb tècnics d'Educació i Esports de l'Ajuntament, per avançar en la implementació del programa a la ciutat durant el curs 2018-2019.

FutbolNet, creat per Fundació Barça el 2011 i implementat arreu del món, concep l'activitat esportiva com un element de socialització, de coneixement dels altres, d´educació afectiva i relacional. El projecte utilitza el futbol i l´activitat física com a eines de reflexió i agents de canvi per estimular infants i joves que es troben en contexts vulnerables, a través de metodologies pròpies elaborades per un equip d'experts.

El programa, que té una durada de 24 setmanes, amb dues sessions de dues hores per setmana, ja es va dur a terme a Figueres del març a juny del 2017 a les instal·lacions de l'estadi municipal Albert Gurt amb la participació de 40 alumnes de secundària de la ciutat. Enguany, Figueres iniciarà el programa amb anterioritat, durant el mes d'octubre de 2018.

El futbol de FutbolNet té unes regles especials. Per exemple, no existeix la figura de l´àrbitre sinó la del teamer, un moderador que tutela el joc sense amonestar. A cadascun dels equips hi ha d´haver, almenys, dues noies i perquè els gols comptabilitzin ha d´haver marcat alguna d´elles. Les sessions es divideixen en tres parts: una discussió anterior al partit, un partit de futbol i una xerrada posterior. El diàleg es converteix, doncs, en una part del joc i no en un complement.