La Jonquera començarà la pretemporada el 30 de juliol amb la mirada posada en el debut a Primera Catalana, que serà el 2 de setembre a Tona. A un mes i mig d’iniciar la lliga, el conjunt de Jordi Boix i Lluís Moñino segueix cercant un davanter nat, un maldecap que va tenir el curs passat. Joel Crespo, que ha deixat l’Empuriabrava Castelló, de Tercera Catalana, i té passat al Base i AE Roses, té molts números de quedar-se durant la pretemporada. Ara bé, l’objectiu número 1 és el retorn del vilabertranenc Pol Compte, que encara no ha renovat per l’Escala (autor de 18 gols a Segona el curs passat) i que si fitxa es trobaria amb el seu germà Pere, defensa fitxat del Figueres juvenil.

El curs anterior la Jonquera va haver de reconvertir davanters, enguany només ha renovat Bruno Müller i ha vist com els seus dos màxims realitzadors, Guillem Cornellà i l’ex-Primera Divisió Cristian Hidalgo, han anat al Farners i Martinenc, respectivament.

Un total de set baixes

En els últims dies, els alberencs també han vist com marxaven l’extrem Migue Martín (Llançà) i el davanter Àlex Alaminos (Marca de l’Ham). En canvi, la Jonquera ja té la zona defensiva coberta amb les últimes arribades de dos jugadors de Segona Catalana que inicien una segona etapa: Joan Pujol, procedent del Girona C, i Andreu Paneque, del Cassà.

La Jonquera debutarà en el camp del Tona el 2 de setembre

El conjunt fronterer s’estrenarà a Primera Catalana el 2 de setembre en el camp del Tona, equip osonenc que prové de Segona Catalana. El primer partit a casa serà el 9 de setembre, davant el Guineueta, i l’última jornada de lliga serà el 26 de maig en el terreny del San Juan Atlètic de Montcada. Els derbis de la primera volta amb els gironins seran: Banyoles (16 de setembre), Lloret i Palamós (14 i 21 d’octubre),

Farners (11 de novembre), i Girona C i Llagostera B (2 i 16 de desembre).

LA JONQUERA 2018/19

Entrenadors: Jordi Boix i Lluís Moñino (2a temporada)

Altes: Joan Pujol (Girona C), Andreu Paneque (Cassà), Ebrima Jawo Ivu (Roses), Sergi Barco (Llagostera B), Pere Compte i Angel Hernández (Figueres juv.) i Bernat Batlle (Peralada juv.). / Pretemporada: Martí Costa, David Velandia, Jordi Casademont, Marc Darné i Oriol Martínez (juvenils)

Renovats: Aleix Manzano, Dani Lobato, Albert Moñino, Albert Genís, Miquel Juan Xampi, Jorge Torres, Marc Bech i Bruno Müller.

Baixes: Cristian Hidalgo (Martinenc), Àlex Alaminos (Marca de l’Ham), Guillem Cornellà i Fran Pérez (Farners), Migue Martín (Llançà), Xavi Gabernet (Balaguer) i Genís Balaguer (Palamós).

Pendents: Tidiane i Ramon Masó.