La sisena edició del Figueres Cup de gimnàstica rítmica tindrà un autèntic ressò internacional, el cap de setmana del 15 i 16 de setembre en el poliesportiu municipal. El Club Gimnàstica Rítmica Figueres, organitzador de l´esdeveniment, té assegurada la presència de sis clubs procedents d´Ucraïna, Rússia, Kuwait, Gran Bretanya i Israel. Quan encara queden dos mesos per a la competició, la previsió és que també hi prenguin part equips de França i Andorra. De Catalunya, ja hi ha un total de 21 entitats apuntades i l´amfitrió hi aportarà sis conjunts i un mínim de tres individuals.

En total, el Figueres Cup podria acollir 500 gimnastes, un centenar de les quals de fora del país. "És un gran repte i un honor per al club poder acollir una competició que és única a l´Estat espanyol", afirma Gemma Torrent, directora del centre. A més de les participants, "hi haurà jutges internacionals i públic de tots els països assistents, ja que les delegacions vindran acompanyades de familiars", afegeix Torrent. Dissabte serà el torn de les competicions individuals i l´endemà de conjunts.

Prova capdavantera a Catalunya

Les anteriors cinc edicions de la Figueres Cup van ser a escala de Catalunya, però aquest cop el CGR Figueres li ha volgut donar més volada: "Sense comptar les competicions oficials que organitza la Federació Catalana de Gimnàstica, la Figueres Cup s´ha convertit en l´esdeveniment català més important de la temporada. Per aquest motiu, aquest any vam decidir enviar invitacions a totes les federacions del món, volíem que tingués un caràcter internacional i pensàvem que només vindrien equips d´Andorra", subratlla Torrent, que també s´encarrega de gestionar la logística de l´esdeveniment.