Daniel Martin (UAE-Team Emirates) va endur-se ahir la sisena etapa del Tour de França, disputada entre Brest i el Mur de Bretanya, a Guerlédan, sobre 181 quilòmetres, en ser el millor escalant el dur mur bretó i superant la resta de favorits, entre els quals no hi eren Romain Bardet (AG2R) ni Tom Dumoulin (Sunweb), afectats per una punxada.

Martin va atacar a les dures rampes de fins al 12% del mur de Bretanya sorprenent Richie Porte (BMC), el primer «gall» a intentar-se desmarcar de la resta, i va serrar les dents per arribar amb metres d'avantatge a la part final, més suau, i celebrar el seu primer triomf d'etapa en aquest Tour de França, segon en total. L'irlandès és un enamorat de Girona, on va viure un temps amb la seva dona, l'atleta Jess Andrews. Des de fa un parell d'anys està establert a Andorra.

Va aguantar el tipus el líder Greg Van Avermaet (BMC), que seguirà de groc gràcies al seu esforç final per no perdre contacte amb el grup capdavanter, en el qual Pierre Latour (AG2R) va ser segon en meta, amb Alejandro Valverde (Movistar Team) tercer i favorits com Chris Froome (Sky) cedint uns pocs segons. Martin, sense comptar les bonificacions, li va treure un segon a Latour i 3 a Valverde, Majka, Yates, Thomas, Rogliç, Porte, Nairo Quintana i Mikel Landa, entre d'altres.