Una setmana més tard que el castelloní Pau Mora es pengés la medalla de plata en el Campionat d´Espanya sub-16, l´atletisme altempordanès va tornar a destacar en un campionat estatal, el cap de setmana passat. La figuerenca Lluïsa Mitjà i l´escalenca Àfrica Radsma van aconseguir el bronze en el Campionat d´Espanya sub-23 que es va disputar a Sòria.

Per un costat, Mitjà -de 20 anys, corredora del Barça i que entrena al CA Figueres- va pujar al tercer lloc del podi en 400 metres tanques gràcies al photo finish. Va acabar la prova, anant de menys a més, amb un temps d´1:01:502, per davant Lídia Abad, de l´Sprint (1:01:504). Per davant Mitjà, van quedar Sara Dorda, del Catalunya (59,72) i Alícia Leyva, del Synpli Scorpio (1:00:71).

A la final d´aquesta prova també s´hi va classificar la figuerenca de 19 anys Llum Gardella (L´Hospitalet), que va ser vuitena amb 1:05:27.

Ara, l´Estatal absolut a Getafe

Per la seva part, Radsma, de 19 anys, formada en el CA Ventalló i competint amb el Lleida UA, va obtenir la tercera posició en els 100 metres tanques. Radsma, que ja s´havia penjat el bronze en aquesta prova ara fa un any a l´Estatal júnior, va obtenir una marca de 13,96 segons, només superada per Paula Raúl, del Manresa (13,63) i Carmen Sánchez, de l´Arroyomolinos (13,83).

Tan Mitjà com Radsma tenen previst acabar el curs el cap de setmana del 20 i 21 amb el Campionat d´Espanya absolut que es disputarà a Getafe (Madrid).