Des que l´estiu del 2016 el Club de Futbol Peralada es va afiliar amb el Girona Futbol Club, que la presència de jugadors altempordanesos a la plantilla ha estat més aviat escassa. De fet, l´únic futbolista que n´ha format part des d´aleshores va ser el defensa escalenc Pau Ribas, que va jugar 20 partits a Tercera Divisió la temporada passada, abans de marxar al Girona C ara fa un any.

Si bé sí que hi havia membres de la demarcació en el cos tècnic -Arnau Sala, Xavi Punsí, Ester Ruiz i Xavi Geronès- el curs anterior, ja a Segona B, no n´hi havia cap sobre la gespa. Aquest fet, però, es tornarà a arreglar la pròxima temporada ja que el Peralada-Girona B serà el destí, curiosament, d´un altre jugador de l´Escala. Es tracta de Valery Fernández, un jove migcampista que l´exercici passat estava en el juvenil A del Girona, de Divisió d´Honor, i que ha firmat amb els blanc-i-vermells fins al 2021. D´aquesta manera, si no hi ha canvis poc abans d´iniciar la lliga Valery formarà part de la plantilla de Segona B, dirigit per Narcís Pèlach Chicho.

El jugador escalenc té 18 anys, va arribar a debutar a Primera Catalana amb l´Escala quan era juvenil i també havia passat pel futbol base del Barça, fins fa tres temporades, i del Palamós, en els seus inicis.