Lewis Hamilton (Mercedes), després del seu abandó al passat Gran Premi, buscarà tornar a agafar les regnes del Mundial de pilots amb una victòra al circuit britànic de Silverstone. De fet, la pole position que va aconseguir ahir li dona molt avantatge de cara al seu màxim rival per aquest Mundial, Sebastian Vettel (Ferrari), que sortirà des de la segona posició de l'engraellat. Abans de la cursa només un punt separa els dos pilots a la classificació. Els seus companys d'equip, Bottas i Raikkonen, sortiran de la segona línia.

L'actuació dels pilots espanyols va ser discreta, des de la primera qualificació. Aquesta va ser un infern per a Carlos Sainz (Renault), que va veure com el canadenc Lance Stroll (Williams) tenia un accident al revolt 6 que va provocar una bandera vermella, aturant-se la primera tanda a manca de 14:25 minuts. Sainz es va trobar amb molt trànsit a la seva volta ràpida i va quedar fora de la qualificació, juntament amb Vandoorne (McLaren), Stroll i Sirotkin (Williams) i Brendon Hartley (Toro Rosso). Sainz sortirà des de la setzena posició.

De la seva banda, Fernando Alonso no va poder superar la segona ronda de qualificació i sortirà des de la tretzena plaça, fent parella amb el Toro Rosso de Pierre Gasly.