El Club de Futbol Peralada s’ho ha repensat i a la pròxima temporada no crearà un equip filial a Quarta Catalana. La intenció del club verd-i-blanc era d’ascendir-lo a Tercera Catalana com més aviat millor i comptar amb jugadors que, en cas que el conveni amb el Girona Futbol Club es trenqui algun dia, poguessin fer el salt al primer equip i no haver-ne de buscar vint de nous. Les despeses d’un filial -rondaria entre els 10.000 i 15.000 euros- i confiar que la filiació amb el Girona s’allargarà durant més anys han empès els peraladencs a aparcar aquesta decisió.

Bernat Batlle, a la Jonquera

D’aquesta manera, el Peralada aposta per seguir com estava, amb el primer equip a Segona B i foguejant els juvenils a altres clubs de la demarcació. És el cas, per exemple, del pivot Bernat Batlle, que ha fitxat per la Jonquera, de Primera Catalana, una categoria que ja havia provat amb l’amateur. El juvenil A del Peralada ha acabat com a campió de Primera Divisió aquesta temporada, assolint l’ascens a Preferent, sota les ordres de Jordi Cruz, que era el candidat a ocupar la plaça del filial.

Ja fa set anys que el club verd-i-blanc no disposa d’un B; l’últim cop que en van tenir va ser a la temporada 2010-2011, quan va quedar últim de l’antiga Tercera Regional.