Un total de 138 senderistes van batre, el cap de setmana del 16 i 17 de juny a la platja de Santa Margarida, a Roses, el rècord Guinness de quantitat de persones practicant la marxa aquàtica a la vegada. Aquest registre es va aconseguir dins de la segona trobada de marxa aquàtica, organitzada per set clubs de la Federació Francesa de Senderisme (FFRP). Els objectius de la trobada eren batre aquest rècord Guinness i promocionar la pràctica d´aquesta disciplina entre els catalans.

L´octubre de l´any passat es va celebrar la primera trobada amb la participació de 120 persones, provinents de 21 clubs de la Federació Francesa de Senderisme i el maig es va exhibir dins de les diferents activitats que oferia el Catalonia Trek Festival.

La Federació d´Entitats Excursionistes de Catalunya té previst, l´any que ve, fer una formació d´aquesta disciplina per donar-la a conèixer i que s´espera que es vagi fent un lloc entre la resta de disciplines. En aquest sentit, el 2021 se celebrarà el Campionat del Món de Marxa Aquàtica a Roses amb el suport de la FEEC.