El bipartidisme que hi ha entre el Club de Futbol Base Roses i l’Agrupació Esportiva Roses comptarà, la pròxima temporada, amb una tercera entitat de futbol a la vila. Es tracta del Roses City Futbol Club, que només comptarà amb un equip, l’amateur, de Quarta Catalana. El nou club rosinc ja s’ha inscrit a la Federació Catalana, estarà presidit per Sergio Soler, l’entrenador escollit és Paco Gualde i el formaran el bloc que la temporada 2015/16 estava en el juvenil del Base Roses.

“Un dia ens vam reunir set-vuit amics i vam decidir que volíem tornar a jugar junts”, recorda Soler, president del Roses City i que també actuarà de jugador. El fins fa poc futbolista del Base Roses B, de 20 anys, desconeix en quin camp jugaran, Mas Oliva o la Vinyassa: “Ens és igual, no tenim cap preferència”. El que sí que tenen clar és quins colors vestiran, el blau cel del Manchester City.

El Roses City ja compta amb una vintena de jugadors -amb mitjana d’edat de 20-21 anys- procedents del Base Roses, Esplais, Vilajuïga i d’altres que estaven sense equip. “L’objectiu a Quarta? Crec que tindrem un equip per estar a dalt, però el que volem és passar-nos-ho bé”, afegeix Soler.

La banqueta, per Paco Gualde

L’equip amateur del Roses City serà entrenat pel rosinc Paco Gualde, que ha tancat una dilatada etapa en el Club de Futbol Base Roses. La temporada passada estava en el juvenil dels de la Vinyassa i l’han escollit com a tècnic del Roses City perquè va ser l’entrenador que la temporada 2015/16 dirigia el juvenil del Base, el bloc del qual es retrobarà ara en el nou club. Sergio Soler, el president, afirma que els jugadors es pagaran la fitxa federativa.

Després del Rif Stars i Al Wifak

No és el primer cop en els últims temps que Base i AE Roses compten amb més competència en el municipi, ja que també van néixer el Rif Stars, amb un any de vida (2013/14), i l’Al Wifak, retirat el 2013.