De la trentena de palistes que l’Alt Empordà va desplaçar en el Campionat d’Espanya, durant els últims deu dies a Antequera, un total de sis van poder pujar en el podi. El CER l’Escala i el Tennis Taula Tramuntana, tal com es preveia, es van penjar medalles entre els seus joves valors mentre que el CTT Bàscara va fer un bon paper tot i no poder pujar en el calaix.

Els jugadors en categoria infantil són els que més van brillar, seguint la dinàmica que ja portaven de l’Estatal del 2017 a Almeria. Per un costat, el CER l’Escala va veure com el duet format per Iker González i Norbert Tauler es proclamava campió en dobles després de superar Sergi Gómez (Pobla de Vallbona) i Alberto Pomares (Elx) a la final. En individuals, a més, l’escalenc va ser tercer, mentre que el palafrugellenc va ser primer, amb Arnau Pons (Esparreguera) quedant entremig.

El duet González-Tauler va culminar el seu extraordinari paper a terres malaguenyes amb el títol per equips en sub-23, al costat del manxec Carlos Vedriel i de l’igualadí Joan Masip. El CER, en aquesta categoria, va ser molt superior a l’Alacant en la lluita per la medalla d’or (3-0). González i Tauler van mostrar bones sensacions per afrontar la pròxima temporada, on debutaran a Divisió d’Honor, la segona categoria estatal, amb el segon equip escalenc.

Primera posició en dobles

Per la seva part, el Tramuntana va ser a Antequera amb una quinzena de jugadors i els més ben situats van ser les infantils. La figuerenca Jana Riera i la maresmenca Clàudia Pérez, que al 2017 havien format un tàndem letal a Almeria en infantils i alevins, van tornar a pujar en el podi, de manera conjunta.

En infantils, ambdues palistes es van proclamar campiones en dobles, superant Maria López (Fuenlabrada) i Lucía López (Priego) a la final; i es van haver de conformar amb el bronze en equips, darrere del Cassà i el Burgos. Riera, que podria entrar en el Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat al setembre, estarà acompanyada per la russa Anastasia Golubeva, Laura Ramírez, Linda Thomson i Mercè Puig en el Tramuntana de Divisió d’Honor.