La segona edició del Torneig de Bàsquet U13 de Vilafant, que organitza el Club Esportiu Vilafant i que tindrà lloc el cap de setmana del 31 d'agost al 2 de setembre en el pavelló Joel González, presenta la gran novetat d'incorporar un equip internacional, en aquest cas el Bayern de Munic (Alemanya), al quadre d'equips masculins, un dels objectius que s'havia marcat l'organització per obrir horitzons. En total, com a la primera edició, el torneig comptarà amb vint equips, dotze de masculins i vuit de femenins, tots de primer nivell, com ara els equips base de clubs ACB, i amb presència dels equips del Vilafant i algun de la comarca.

En línies generals, el torneig segueix la dinàmica que va tenir durant la primera edició: "El fem coincidir amb l'Acústica per oferir algun al·licient més, a part del bàsquet, a les famílies, que venen de lluny", afirma Pepe Socorro, organitzador del torneig i entrenador aquesta temporada del cadet femení del club taronja.

L'únic element que canviarà és un dels punts dormitori, que no serà a Viladasens sinó a Capmany. Tot i això, Socorro explica que "estem buscant l'opció que els jugadors puguin dinar en algun equipament públic que l'Ajuntament ens cedeixi perquè no hagin de fer molts viatges i puguin descansar més".

Molts contents amb el format

El format del torneig no variarà, ja que el primer U13 va tenir èxit. Va funcionar el sistema de grups, només de tres equips, per tal que "fos fàcil passar a la següent ronda i no quedar eliminat al primer partit", i també va "anar molt bé" el sistema de joc, que va ser de quatre parts de deu minuts a temps cor-regut i amb canvis lliures. "Els entrenadors van poder fer els seus invents, ja que el sistema donava molt de marge d'acció", diu Socorro, que afegeix que "el sistema de joc, tot i no ser el que correspon a la categoria, s'adapta al nivell dels equips, que, per exemple, se salten la categoria de preinfantil".

Comença el campus de bàsquet del Vilafant.

En aquest sentit, Pepe Socorro explica que el nivell basquetbolístic del torneig marcarà el seu tarannà: "Si el nivell és bo i venen equips punters de l'Estat espanyol, el torneig tindrà continuïtat molts anys". De cara a aquesta segona edició, des de l'organització volen donar més vida a l'exterior del pavelló per tal de "descarregar i oxigenar la pista interior, ja que segons en quin moment potser hi havia molta gent", diu Socorro.

El femení Sant Adrià, el primer

El Bàsquet Vilafant anirà publicant amb comptagotes els equips participants del torneig U13. Un dels altres equips que s'han donat a conèixer és el Femení Sant Adrià, actuals campiones de Catalunya mini i del torneig Copa Espanya d'alevins. Lligat amb aquest tema, Socorro expressa la voluntat de fer del quadrant d'equips femenins dos grups de quatre equips més competitius, "perquè l'any passat els partits més disputats van ser les semifinals i la final, i els de la fase de grups van ser una mica més desigualats", diu. "Crec que aquest any hi haurà més guerra entre tots els conjunts", conclou.

A més, Socorro espera que en aquesta segona edició alguns dels equips de casa puguin guanyar algun partit, ja que "seria una gran recompensa" dintre de la "gran sort" que tenen de disputar un torneig -i també conviure-hi- amb equips de primer nivell.

Tot el club implicat

Pepe Socorro destaca la implicació de tota la massa social del club, "sobretot dels pares dels nens que juguen, a més d'entrenadors i jugadors, que saben que fem un torneig de nivell i donen el màxim de si mateixos", afirma. I és que hi ha moltes variables a tenir en compte, com ara l'allotjament, els patrocinadors o les xarxes socials, i cal tenir una bona organització.

Pepe Socorro és l'organitzador de l'esdeveniment, però l'han ajudat, segons comenta, Jordi Mallorquí, president del club, i Quirze Casteys i Gio Revilla, jugadors.