El F18 European Championship Costa Brava ja és una realitat després que aquest dijous se n´hagi fet la presentació al càmping La Ballena Alegre de Sant Pere Pescador. El campionat arranca aquest divendres dia 29 i fins al dijous 5 de juliol en aigües de la badia de Roses.

Aquesta és la primera vegada que la Costa Brava acull els millors catamarans Fórmula 18 d´arreu del món. En total, seran 74 embarcacions i 148 tripulants de 17 nacionalitats diferents.

El campionat l´organitzen conjuntament el Club de Vela La Ballena Alegre, el Club Nàutic L´Escala i la Real Federación Española de Vela, en col·laboració amb la Federació Catalana de Vela i la Secretaria Nacional de la Classe Catamarà (ADECAT).

A l´acte de presentació del F18 European Championship Costa Brava hi han participat el director general del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ramon Ramos; l´alcalde de Sant Pere Pescador, Agustí Badosa; el gerent del càmping la Ballena Alegre, Àlex Trias; l´organitzador del F18 European Championship Costa Brava, Pep Subirats i el president internacional de la classe Fórmula 18, Olivier Bovyn.

El director del Patronat de Turisme ha destacat que després de ser un referent turístic en àmbits com la cultura o la gastronomia, l´organisme que dirigeix s´ha bolcat a aconseguir que el litoral gironí ho sigui també en el camp esportiu. Ramos ha explicat que per això fa dos anys es va crear el club de turisme esportiu, que promou i dóna suport a esdeveniments com el campionat de Fórmula 18 "que ens donen molta rellevància a l´exterior, on ja ens estem posicionant".

Per la seva banda, l´alcalde de Sant Pere Pescador ha volgut posar en relleu que el municipi "és una destinació familiar i aquest tipus de campionats ens reforça, perquè les famílies vénen a gaudir dels càmpings i practicar esports nàutics".

El F18 European Championship Costa Brava començarà demà amb les mediciones de les embarcacions i el dissabte es disputarà una primera regata. A partir del diumenge i fins al dijous 5 de juliol, les proves se succeiran diàriament a partir de les 13 h a la platja del Cortal de la Devesa, davant el càmping La Ballena Alegre.