Els màxims golejadors i els porters més sòlids dels clubs altempordanesos estan citats aquest dijous dia 7 de juny a les 8 del vespre a Figueres en l’entrega de la setena edició dels Premis Amos de l’Àrea, organitzats pel Setmanari de l’Alt Empordà, amb el Consell Esportiu i Comarcal de l’Alt Empordà. En total, rebran un trofeu 18 futbolistes -9 pitxitxis i 9 zamores- dividits en les 9 categories amb presència altempordanesa: en masculí des de Segona Divisió B fins a Quarta Catalana i en femení des de Preferent fins a Segona Catalana.

Onze clubs de la demarcació seran representats en els Amos de l’Àrea, bona part dels quals per partida doble. El Peralada, amb Joel Arimany i Gianni Cassaro; el Figueres amb Xavi Ferrón i David Aroca; la Jonquera amb Guillem Cornellà i Aleix Manzano; l’Escala amb Pol Compte i Joan Ureña; el Sant Pere Pescador amb Blanca Cros i Marina Barneda; el Cabanes amb Maria Nicolàs i Xènia Cardona, i el Vila-sacra amb Soha Benmoussa i Esther Besa. Mentrestant, l’Agullana hi serà present de nou amb Arnau Garcia, l’Empuriabrava-Castelló amb Manel Sánchez, el Navata amb el pitxitix català Carlos López -vegeu destacat de sota- i el Portbou amb Javi Tijera. Els porters, per optar al guardó, havien de disputar, com a mínim, el 50% dels partits.

Faig Pijuan i León Martí

Al costat dels futbolistes, l’estament arbitral tornarà a ser reconegut en aquests guardons, que premiaran la trajectòria. Per un costat, per part de la Federació Catalana de Futbol, la delegació altempordanesa, encapçalada per Rafa Pérez, ha escollit Josep Faig Pijuan, que va ascendir a Primera Catalana la temporada passada. Per l’altre, del Consell Esportiu, reconeixerà la tasca del tutor de joc David Léon Martí, que és alhora futbolista de l’Empuriabrava-Castelló.

La Federació Catalana de Futbol, que recentment ha celebrat la primera Gala del Futbol Gironí, continuarà donant suport en aquesta iniciativa. Per a Jordi Bonet, delegat provincial, “l’Alt Empordà és la zona de la demarcació on es respira més futbol; a Quarta, per exemple, hi ha un grup íntegre quan a Lleida i Tarragona, en total, en tenen un cadascun. La feina que feu els mitjans de comunicació local és d’una admiració total”.

Kia, amb els clubs centenaris

Una de les altres novetats dels Premis Amos de l’Àrea 2018 és el lliurament de tres guardons especials per a entitats que celebren el centenari: UE Figueres, Vilafant FC i CF Llers. Kia Texauto, patrocinador dels guardons enguany, entregarà aquests tres trofeus. “Sempre hem estat al costat de clubs de la demarcació, com amb la UE Figueres, del qual som patrocinadors, o amb accions puntuals amb el Girona FC i Uni Girona”, comenta Joan Teixidor, gerent de Texauto Motor Kia Girona. A altres nivells, la firma coreana és el col·laborador automobilístic oficial del Mundial de futbol que s’iniciarà a Rússia el 14 de juny.

Cloenda en els jardins del Consell

L’entrega seguirà sent oberta a tothom i en el mateix escenari que els darrers anys, la seu del Consell Comarcal, en el carrer Nou número 48 de Figueres, i després d’una hora de parlaments, entregues i valoracions dels protagonistes, hi haurà un piscolabis en els jardins del recinte.

D’Abraham a Carlos López com a màxim golejador català

Els VII Premis Amos de l’Àrea comptarà amb el màxim golejador del tot el futbol català. Es tracta de Carlos López, davanter del Navata que ha marcat 53 gols a Quarta. L’ex de la Jonquera i Empuriabrava ha quedat igualat amb Agustí Fornós, del Mora La Nova, de Tercera Catalana. Ara bé, López ha marcat tots els gols en només una volta, ja que va fitxar pel Navata al gener procedent del Girona C. El 2012, un altre davanter altempordanès ja va ser pitxitxi català, Abraham Huguet (Marca de l’Ham), amb 57 gols.

Kia Niro i Sportage per als 20 premiats durant un cap de setmana

Kia Texauto ha entrat aquest any com a patrocinador dels Premis Amos de l’Àrea, on lliurarà tres guardons especials en els centenaris UE Figueres, Vilafant FC i CF Llers i cedirà, durant un cap de setmana, un cotxe de la seva marca a tots els premiats. Els 18 jugadors i 2 àrbitres distingits gaudiran d’un reconeixement especial: durant tot un cap de setmana podran disposar d’un cotxe de la firma coreana, del model Kia Niro Hibrid i Kia Sportage. redacció figueres