L'italià Enea Bastianini (Honda) s'ha adjudicat la seva primera victòria de la temporada en imposar-se en un accidentat Gran Premi de Catalunya de Moto3, després del qual el seu compatriota Marc Bezzecchi (KTM), segon, és més líder en la provisional del mundial.

Bezzecchi, que ha arribat a Montmeló amb tres punts d'avantatge s'ha vist beneficiat dels contratemps soferts per Jorge Martín, que s'ha anat per terra en la novena volta quan era líder destacat, com també Aaron Canet (Estrella Galicia 0'0 Honda) i Andrea Migno (KTM), mentre que Niccolo Antonelli (Honda), ni tan sols ha pogut disputar la cursa a dislocar l'espatlla esquerra durant els entrenaments.

Jorge Martínha sortit com un tret quan s'ha apagat el semàfor vermell i després de la seva estela, uns quants metres per darrere, s'ha col·locat el japonès Tatsuki Suzuki (Honda), l'únic que ha pogut seguir el ritme inicial de l'espanyol, que ja en el primer gir tenia un grapat de dècimes de segon d'avantatge que han anat en augment.

La volta final ha acabat sent una volta "perfecta" de Enea Bastianini, qui ha aconseguit els metres d'avantatge suficients com perquè cap dels seus rivals li pogués superar abans de la línia de meta, en què Marc Bezzecchi li ha tret la segona plaça per tres mil·lèsimes de segon a l'argentí Gabriel Rodrigo.

En la volta de celebració Marc Bezzecchi ha enarbolat una bandera amb el dorsal número 77 del mort Andreas Pérez i Alonso López s'ha posat un gegantesc dorsal amb el número al frontal de la moto.