Maverick Viñales sortirà des de la quarta posició aquest diumenge (14 h/Movistar+) a la setena prova del Mundial de motociclisme que es disputarà en el circuit de Montmeló. En el Gran Premi Monster Energy de Catalunya, el pilot rosinc i palauenc del Movistar Yamaha només tindrà per davant Jorge Lorenzo -ha signat la pole position-, Marc Márquez i Andrea Dovizioso després de la jornada de qualificació.

Maverick, que només ha guanyat un dels últims set cops a Montmeló (al 2012, a Moto3), aspira a poder mantenir el ritme en els llocs capdavanters, una opció que se l'hi ha esvaït a les últimes carreres. No obstant això, ocupa la tercera posició de la classificació general de MotoGP (67 punts), darrere Marc Márquez (95), el líder, i Valentino Rossi (72).

Maverick, que aquest curs ha sumat un segon lloc com a màxim, en el GP de les Amèriques, fa més d'un any que no guanya una carrera, des del maig del 2017, a Le Mans, i confia en brindar una alegria a la nombrosa afició del seu club de fans desplaçats a la Tribuna G del traçat vallesà.

Isaac, endarrerit a Moto2

Per la seva part, a Moto2, una categoria per sota, el llançanenc Isaac Viñales sortirà aquest diumenge (12.20 h/Movistar+) des del 21è lloc. El pilot del SAG Team s'ha mogut entre l'11è i el 19è lloc en les sis curses d'aquesta temporada i té la il·lusió d'entrar en el top10 en la prova de casa. Isaac actualment és 21è en la seva tercera temporada seguida a Moto2 i el seu millor resultat a Montmeló ha estat un 7è que va aconseguir el 2014 i 2015 quan corria a Moto3.