Un total de divuit futbolistes, dos àrbitres i tres clubs centenaris de l'Alt Empordà han estat reconeguts, aquest dijous, en la setena edició dels Premis Amos de l'Àrea, una iniciativa del Setmanari de l'Alt Empordà, amb el Consell Esportiu i Comarcal, que reconeix principalment els màxims golejadors i els porters més sòlids. Enguany, a través del patrocini de Kia Texauto, també s'ha premiat al Figueres, Vilafant i Llers, que estan celebrant el centenari del seu naixement. El concessionari gironí cedirà, a més, un cotxe de la firma coreana durant tot un cap de setmana a tots els premiats.

L'acte s'ha celebrat a la seu del Consell Comarcal, de Figueres, que ha quedat petita, i els ambaixadors aquest cop han estat el darniuenc Alan Baró, que ha jugat els dos últims anys a Austràlia i ara ha fitxat per l'Olot, i la figuerenca Maria Martí, que acaba d'ascendir a Primera Divisió amb el Màlaga. També hi ha assistit el màxim golejador del futbol estatal del 2012, Abraham Huguet, que en clau local ha cedit el prestigi a Carlos López, del Navata. La seva presència ha servit per donar un toc professional en uns premis que reconeixen els futbolistes més encertats d'entre Segona B i Quarta Catalana masculina i d'entre Preferent i Segona Catalana femenina. En aquest sentit, han rebut un trofeu els següents jugadors i jugadores: Joel Arimany i Gianni Cassaro (Peralada), Xavi Ferrón i David Aroca (Figueres), Guillem Cornellà i Aleix Manzano (la Jonquera), Pol Compte i Joan Ureña (l'Escala), Arnau Garcia (Agullana), Manel Sánchez (Empuriabrava-Castelló), Carlos López (Navata), Javi Tijera (Portbou), Blanca Cros i Marina Barneda (Sant Pere Pescador), Maria Nicolàs i Xènia Cardona (Cabanes) i Soha Benmoussa i Esther Besa (Vila-sacra). En l'estament arbitral, han estat distingits per la seva trajectòria Josep Faig Pijuan, del Comitè Tècnic d'Àrbitres, i David León Martí, del Consell Esportiu.

D'entre les autoritats presents en els Amos de l'Àrea hi havia Manuel Núñez, delegat comarcal de la Federació Catalana; Rafa Pérez, delegat a Figueres del Comitè Tècnic d'Àrbitres; Alfons Vila, president del Consell Esportiu i Comarcal; Carles Ayats i Santi Coll, directors del Setmanari de l'Alt Empordà; Quim Ferrer, Zamora de Segona A a la dècada dels vuitanta i Joan Teixidor, gerent de Kia Texauto. Un pica a pica en els jardins del Consell ha tancat un acte que ha tingut molt bona rebuda entre els presents.