L'exinternacional francès Eric Abidal serà el nou secretari tècnic del FC Barcelona, com així acaba d'anunciar el club català, després de comunicar que no renovarà el contracte a Roberto Fernández, en aquest càrrec des de l'1 de juliol del 2015 i fins al pròxim 30 de juny.

En un comunicat de premsa, el FC Barcelona anuncia que no renovarà el contracte de Robert Fernández. "El club expressa públicament el seu agraïment a Robert Fernández pel seu compromís i per la seva dedicació durant aquests anys a l'entitat i li desitja sort i èxits en el seu futur", assenyala.

Robert Fernández va arribar a la secretaria tècnica del FC Barcelona de la mà del president Josep Maria Bartomeu, quan aquest va guanyar a les eleccions el 2015. Per tant, la seva relació contractual amb el Barcelona ha estat de tres temporades.

L'aposta ara del Barcelona és per l'exjugador Eric Abidal, la història com a jugador blaugrana del qual va resultar impactant, ja que en descobrir-se-li el 2011 un tumor en el fetge va haver de sotmetre's a un trasplantament, després del qual va tornar als terrenys de joc.

Va abandonar el Barcelona al maig del 2013, encara que després va jugar al Mònaco i a l'Olympiacos per posar punt final a la seva carrera com a futbolista al desembre del 2014.

Abidal ocupava el càrrec d'ambaixador del FC Barcelona, una funció de representació del club en actes institucionals. Abans de deixar el Barcelona, Abidal va poder haver exercit de director tècnic de les acadèmies de futbol que té el Barcelona, però no es va concretar finalment aquest càrrec.

Eric Abidal va arribar al Barcelona en la temporada 2007-08, jugant sis temporades en les quals va obtenir: 4 Lligues, 2 Copes del Rei, 2 Lligues de Campions, 4 Supercopes d'Espanya, 2 Supercopes d'Europa i 2 Mundial de club.