Maverick Viñales (Yamaha) va acabar vuitè en el Gran Premi d'Itàlia de MotoGP, sisena cita del Mundial, després de sortir en la tercera posició. El pilot gironí es va queixar al final de la cursa de la falta de competitivitat de la Yamaha. Tot i així, va poder retallar punts al líder del Mundial, Marc Márquez (Repsol Honda), que va caure i, tot i continuar en cursa, va acabar fora dels punts.

Va ser Jorge Lorenzo qui va aconseguir ahir a Mugello la primera victòria de l'any i la primera amb la marca Ducati. Mentre que els italians Andrea Dovizioso (Ducati) i Valentino Rossi (Yamaha) van completar el podi.

En una sortida accidentada a casa de Ducati, Lorenzo va guanyar la partida al poleman de dissabte, Valentino Rossi, per posar-se al capdavant. També el va superar el líder del Mundial, Marc Márquez.

Amb Márquez buscant el líder, la carrera va fer un tomb a la volta quatre; el de Cervera va tocar amb el genoll en el traçat i va perdre el control de la seva moto al revolt 10, i encara que va tractar de redreçar-se no va poder evitar la caiguda. Tot i així, va poder seguir en cursa.

Sense oposició i amb un ritme constant, Lorenzo va seguir ampliant el seu avantatge fins als cinc segons sobre els seus perseguidors, els transalpins Andrea Dovizioso i Rossi, que des de llavors van entaular una dura lluita per la segona plaça.

Il Dottore encara va haver de sobreposar-se a l'empenta del seu compatriota Andrea Iannone (Suzuki), que finalment va acabar quart per davant d'un combatiu Rins, cinquè.

Arenas, 14è; Viñales, 16è

En la cursa de Moto3, el pilot gironí Albert Arenas, qui havia guanyat l'anterior Gran Premi a Le Mans, va acabar la cursa en catorzena posició després de sortir en el 22è lloc de la graella.

Pel que fa a Moto2, el pilot de Llançà Isaac Viñales va quedar fora dels punts després d'acabar en la setzena posició i fa tres curses que no suma.