El pilot italià Valentino Rossi (Yamaha) ha signat aquest dissabte la pole per a la cursa de MotoGP al Gran Premi d'Itàlia, al destrossar el rècord del circuit a Mugello, i sortirà des de la primera fila de la graella al costat dels espanyols Jorge Lorenzo (Ducati) i Maverick Viñales (Yamaha), segon i tercer respectivament.

En una sessió en la qual fins a sis pilots van batre el rècord anterior de la pole, 'Il Dottore', quart del campionat, va ser el més ràpid davant el balear i el català, que es va colar a la Q2 procedent de la Q1.

Amb això, arriba a les 55 poles en la màxima categoria i la primera des del Gran Premi del Japó 2016. Mentrestant, el líder del Mundial, Marc Márquez (Repsol Honda), tractarà de remuntar des de la sisena plaça.

Després d'una jornada de divendres marcada per l'espectacular accident de l'italià Michele Pirro (Ducati), que es recupera de les macadures a l'hospital, el seu compatriota Andrea Iannone (Suzuki) va marcar els últims entrenaments lliures, mentre que l'australià Jack Miller (Ducati ) i l'espanyol Maverick Viñales (Yamaha) aconseguien un lloc per a la qualificació definitiva procedents de la Q1.

Així, a la Q2, el líder del Mundial i dominador dels tercers lliures, Marc Márquez (Repsol Honda), va saltar a la pista establint el primer gran crono de referència, tot i que a falta de deu minuts Jorge Lorenzo (Ducati) li va prendre el privilegi.

El de Cervera va recuperar el primer lloc destrossant el rècord de la pista (1: 46.454), però Iannone s'encarregava de deixar-ho en l'oblit amb un impressionant 1: 46.347. En els últims minuts, la tensió es va deixar sentir amb els cascos en vermell. A falta de dos minuts, Valentino Rossi (Yamaha) sorprenia a tots i aixecava els aficionats al posar-se primer, un lloc que ja ningú li arrabassaria.

Quant a la resta d'espanyols, Àlex Rins (Suzuki) sortirà desè, mentre que Tito Rabat (Ducati) ho farà tretzè, Pol Espargaró (KTM) quinzè, Álvaro Bautista (Ducati), setzè, Dani Pedrosa (Repsol Honda) vint-i Aleix Espargaró (Aprilia) vintè primer.