El Girona ha imposat la lògica aquest dimarts al vespre a l'Estadi de Vilatenim després de superar (0-6) el Figueres, situat tres categories per sota, en un amistós que iniciava els actes del centenari del club altempordanès. El duel entre el 10è de Tercera Divisió i el 10è de Primera ha quedat encarrilat a la primera part amb els gols d'Olunga (16'), amb el cap després d'una centrada del jugador del juvenil i del filial Pedro Porro, i de Lozano (34'), gràcies a una passada d'Aleix Garcia. En l'altre bàndol, els figuerencs, que han plantat cara en tot moment, han estat a punt de situar l'1-2 amb un xut des de quasi mig del camp de Xavi Ferrón, el pitxitxi amb 12 gols, que ha desviat amb la punta dels dits Gorka Iraizoz.

A la represa, l'altre jugador del Peralada present, Kevin Soni, que en tota la lliga havia anotat tres gols, ha marcat un hat-trick seguit: en el 58' amb una rematada que el juvenil Aleix Díaz, substitut d'Aroca en el descans, ha estat a punt d'aturar a la mateixa línia; en el 71' amb un xut creuat i en el 82', tot sol, sense oposició. Entremig, Aday Benítez també ha vist porteria amb un tir en el pal llarg (80') en un duel que, al final, ha tingut una petita invasió del camp que per un moment ha recordat a les de l'època de la Copa del Rei de la temporada 2001/02.

Vilatenim ha rebut més de 2.500 seguidors en un duel emès en directe per Esport3 i que a les grades ha comptat amb Narcís Pelach Chicho, responsable de la celebració d'aquest partit després que figuerencs i gironins el pactessin per deixar-lo anar al gener de la banqueta de la Unió a la del Peralada-Girona B. A prop seu, hi havia Joan Esteva, que aquest dilluns ha estat presentat com a nou entrenador dels blanc-i-blaus. L'ex de l'Europa i Sant Andreu, entre d'altres, ha vist -en el comiat del seu predecessor, Damià Abella, que marxa per estudis- els seus pròxims jugadors i nanos del juvenil que podrien fer el salt, com el lateral Pere Compte, únic titular de l'equip que dirigeix Marcel·lí Coto. La perla del planter, Víctor Valverdre, que havia debutat a Tercera Divisió aquest maig, també ha tingut minuts a la represa a l'extrem esquerre.

Abans de començar el partit, el president unionista, Jose Antonio Revilla, que cedirà la seva cadira el juny que ve a Narcís Bardalet, ha rebut una placa en mans del seu homòleg al Girona, Delfí Geli, i una samarreta blanc-i-blava firmada pels jugadors que li ha entregat el capità, Ferran Grau. A la llotja, Revilla i Bardalet han estat acompanyats per expresidents com Pere Aguado i Pere Giró, invitats a l'esdeveniment.

----

FIGUERES: Aroca, Pere Compte, Pep Chavarría, Romero, Canal, Ferran Grau, Maik Molist, Xavi Ferrón, Bonaventura, Ritxi Mercader i Aleix Feixas. També han jugat Aleix Díaz, Cavall, Joan Pons, Edu Pons, Hostench, Valverde, Davesa, Eric Torres, Eric Pimentel, Gil Muntadas i Medinilla.

GIRONA: Gorka Iraizoz, Alcalá, Timor, Muniesa, Carles Planas, Aleix Garcia, Pedro Porro, Eloi Amagat, Olunga, Lozano i Douglas Luiz. També han jugat Bernardo, Granell, Pere Pons, Portu, Aday Benitez, Juanpe i Kevin Soni.

GOLS: 0-1, Olunga (16'); 0-2, Lozano (34'); 0-3, Kevin Soni (58'); 0-4, Kevin Soni (71'); 0-5, Aday Benítez (80'); 0-6, Kevin Soni (82').

ÀRBITRE: Garcia Rosel, assistit per Da Rocha Sousa i Faig Pijoan.

INCIDÈNCIES: Més de 2.500 espectadors a l'Estadi de Vilatenim en un partit amistós emès en directe per Esport3.