El barceloní Joan Esteva serà l’entrenador del primer equip del Figueres la pròxima temporada, ha fet oficial el club unionista aquest dilluns al vespre. El vallesà, de 45 anys, es trobava sense equip després de deixar l’Europa, també de Tercera Divisió, abans d’acabar la temporada, i coneix la categoria per haver dirigit el Sant Andreu i un altre històric com el Castelló. A més, també ha provat la Segona B de la mà de dos equips balears, l’Sporting Mahonès i el Constància.

Els unionistes s’havien interessat per Nacho Castro i Albert Poch, entre d’altres, i en la tria final hi havia Joan Esteva i Edu Vílchez, apuntava Emporda.info el diumenge passatEmporda.info. Castro, que havia renovat per l’Horta, era l’opció número 1 de la direcció esportiva, que encapçala Rafa Bonillo, però no podia venir per feina.

Per la seva part, si hagués arribat Vílchez, hauria estat la seva segona etapa. El Maestro, de 50 anys, està sense equip després de deixar el Nàstic de Tarragona al gener i ja coneixia Vilatenim perquè va entrenar el Figueres des de l'octubre del 2014 fins al juny del 2016, on va aconseguir com a major fita classificar l'equip per a la promoció d'ascens a Segona Divisió B, cedint a la primera eliminatòria amb el Numància B, al 2015.

La Unió ha estat buscant entrenador després que Damià Abella no segueixi per motius d’estudis i que Aitor Yeto i Jose Luis Gordillo tornin a les tasques que exercien abans que Chicho marxés en el Peralada-Girona B al gener.