El Figueres acabarà la lliga aquest diumenge (12 h) al camp del Sant Andreu sense res en joc. Amb la salvació a la butxaca des de fa setmanes, des dels despatxos ja es treballa per a planificar la pròxima temporada. La Unió agafarà un nou entrenador i el que agrada més és Nacho Castro. L’entrenador asturià està dirigint l’Horta, de Tercera Divisió, i té passat en el Peralada -el va pujar a Tercera com a campió de Primera Catalana-, Farners i Girona B, entre altres. Castro ja havia estat a punt de fitxar pel Figueres el 2013 i malgrat que fa quatre mesos va renovar amb l’Horta, veuria amb bons ulls la proposta de la Unió.

Agradava Damià, però marxarà

Després de la marxa de l’entrenador Narcís Pèlach Chicho en el Peralada al gener, el club unionista va recórrer a gent de casa per acabar el curs, amb Damià Abella i Aitor Yeto -tècnics ajudants- i Jose Luis Gordillo -scouting. Damià era una aposta que agradava al Figueres per dirigir l’equip la pròxima temporada, que coincideix amb el Centenari, però l’exfutbolista del Barça deixarà Vilatenim per motius d’estudis. Amb Yeto i Gordillo, la Unió prefereix que tornin a les tasques que ja realitzaven abans de passar al capdavant de l’equip.

En el comiat del trio d’entrenadors a Vilatenim, el diumenge passat a casa davant el Granollers, els blanc-i-blaus van perdre (0-1). Com a nota positiva va ser el debut del migcampista del juvenil Víctor Valverde en el tram final. D’altra banda, la victòria vallesana, combinada amb la derrota del Palamós (3-2) al Prat, fa descendir el degà a Primera Catalana i la temporada que ve el Figueres serà l’únic representant de la província de Tercera Divisió sempre i que l’Olot o el Llagostera no perdin la Segona B aquest diumenge (18 h).