El cerverí Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) ha aconseguit la seva tercera victòria consecutiva de la temporada en imposar-se de manera contundent al Gran Premi de França de MotoGP que s'ha disputat aquest diumenge, al circuit de Le Mans, per davant dels italians Danilo Petrucci (Ducati Desmosedici GP18) i Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1).

Les caigudes de Johann Zarco (Yamaha YZR M 1) i Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici GP18) permeten al de Repsol Honda augmentar el seu avantatge al capdavant de la classificació provisional fins als 36 punts sobre el gironí Maverick Viñales (Yamaha YZR M 1), setè , que ha superat al francès a la taula provisional de l'punts.

Fulgurant sortida de Jorge Lorenzo (Ducati Desmosedici GP18) que ha sabut sorprendre des de la sisena plaça a tots els seus rivals i tot i que Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) ha superat en aquest instant a l'autor del millor temps d'entrenaments, el francès Johann Zarco (Yamaha YZR M 1), aquest l'ha superat en una espectacular i valenta acció passades tot just dos revolts del traçat.

Márquez ha esperat la seva oportunitat per superar a Lorenzo, que ha arribat en el desè gir i, a partir d'aquest moment i de manera inexorable el pilot de Repsol Honda ha marxat darrere de la seva tercera victòria consecutiva de la temporada, una ratxa que va començar al gran Premi d'Austin, el seu traçat preferit, Austin.

Després Márquez -que ha necessitat de fer servir el colze en alguna ocasió per salvar una caiguda-, Danilo Petrucci ha superat poc després a Jorge Lorenzo -qui va anar perdent força fins a concloure sisè-, que ha vist com aquell s'anava poc a poc i, per darrere, li arribava un nou problema, Valentino Rossi i Jack Miller, als quals no ha pogut frenar.

Per darrere d'ells, Dani Pedrosa (Repsol Honda RC 213 V) era a la sisena plaça, just per davant d'Aleix Espargaró (Aprilia RS-GP), amb Alex Rins (Suzuki GSX RR) novè i Pol Espargaró (KTM RC 16) , desè, mentre Maverick Viñales (Yamaha YZR M 1), ha tingut que esforçar-se des de més enrere per arribar fins a ells, encara que aquest quartet ja estava a més de vint segons de la resta de pilots de cap de la cursa.

Pedrosa ha igualat Lorenzo a partir del quinzè gir dels vint a què estava programada la carrera i ha esperat pacient després d'ell l'oportunitat per superar-lo, sense la possibilitat d'igualar fins al quart classificat, Jack Miller, que ja estava a més de dos segons de l'espanyol.

La cursa ja no ha registrat més canvis de rellevància, amb Márquez, Petrucci i Rossi sobre el podi, Pedrosa a la cinquena plaça, Lorenzo en la sisena i Viñales en la setena, per davant del britànic Cal Crutchlow (Honda RC 213 V), que ha tingut un gran mèrit, ja que després de la forta caiguda que va patir a entrenaments va aconseguir l'autorització dels metges per disputar la prova francesa i ser setè. Aleix Espargaró ha acabat en la novena plaça, per davant d'Alex Rins i Pol Espargaró.