El ciclista irlandès Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) ha guanyat aquest dijous la dotzena etapa del Giro d'Itàlia, disputada entre Osimo i Imola sobre 214 quilòmetres, a l'imposar-se amb autoritat en el Circuit d'Enzo i Dino Ferrari en un esprint que no va ser tal doncs ningú li va poder caçar, mentre que Simon Yates (Mitchelton-Scott) segueix al capdavant de la general.

Amb una etapa passada per aigua, tanta que va arribar a provocar talls en el gran grup deixant fora de joc a velocistes com Elia Viviani (Quick-Step Floors), l'última pujada a Tre Monti va deixar al capdavant a Matej Mohori? (Bahrain-Merida) i Carlos Betancur (Movistar), però Bennett els va passar amb temps de 'pole position' ja en el traçat d'Imola.

Malgrat veure tallats abans d'entrar en aquesta volta final entre Imola i Tre Monti, tant Richard Carapaz (Movistar) com Domenico Pozzovivo (Bahrain-Merida) van aconseguir reenganxar-se al gran grup, del qual va tirar amb força al final el Bora per facilitar la gran victòria de Bennett, la segona per a ell en aquest Giro.