La kitesurfista d’Empuriabrava Nina Font Castells es va proclamar, el dimarts de la setmana passada a Boao, Hainan (Xina), campiona del Youth World Championships en la modalitat de carreres TwinTip:Racing. Aquest títol permetrà a Font participar, a l’octubre que ve, en els tercers Jocs Olímpics de la Joventut d’estiu (Youth Olympic Games) que es disputaran aquesta vegada a Buenos Aires (Argentina), per a esportistes nascuts entre el 2000 i el 2003.

Font, de 16 anys, va debutar en el Mundial al 2014 a Sant Pere Pescador, és germana del també kitesurfista Noè Font i el seu pare, Santi Font, havia fundat una escola d’aquest esport a Empuriabrava fa més d’una dècada.

Podis de tot tipus

En el seu palmarès també hi figuren, entre d’altres, un sotscampionat del Món en la categoria de menys de 12 anys al 2014; un cinquè lloc en el del 2015 en la de menys de 17 anys; un títol a l’Internacional Kiteboarding Association European Championship, a Gizzera (Itàlia) i un sotscampionat d’Espanya el 2017; i un primer i segon lloc en el Kite Expression Júnior World Cup de Narbona (França), aquest 2018.