El Marca de l´Ham té dos partits per escapolir-se dels descensos no compensats i salvar-se sense haver d´estar pendents de tercers. Aquest diumenge (18 h) rep la visita del Palafrugell en un duel crucial i en el següent visitarà el campió, el Girona C, que no s´hi juga res. Fins a l´última jornada regional, el 27 de maig, no se sabrà si Lloret i Banyoles se salven o baixen a Segona i, si perden la categoria, de Segona a Tercera baixarien dos conjunts més de rebot -quatre de descens directe i dos més de propina, el 13è i 14è. En el pitjor dels casos, el 14è acabaria baixant segur i el 13è només se salvaria si el Bescanó puja a Primera en la promoció d´ascens que jugarà del 3 al 10 de juny.

En aquests moments, però, només baixaria el Lloret i el 13è de Segona estaria salvat. Els figuerencs ara són 12ns, tenen l´average perdut amb el Caldes, que està just per sota, i ja han evitat el descens directe. Amb quatre punts més evitaran tot el patiment, però quan rebin el Palafrugell, el Caldes ja haurà jugat i si punxa a Aro els d´Edu Ortega podrien celebrar la salvació a la mateixa gespa.

El dissabte, sense els sancionats Jesús Jiménez ni Adri Ceballos, que reapareixeran contra el Palafrugell, ni Gaby, els figuerencs van sorprendre el Cassà (1-2) amb gols de Richard i Arnau Lagresa, des de fora de l´àrea.