Si el que suma més punts de la primera volta té el títol honorífic de campió d'hivern, el Peralada-Girona B s'ha emportat, aquest diumenge, el d'estiu després de firmar la millor segona volta de Segona B i acabar en 9a posició. Els peraladencs, sense res en joc, només l'honor, s'han desfet a l'últim partit de lliga d'un Formentera (3-0) que es jugava la permanència i que en cas de victòria s'hagués salvat, però baixa a Tercera Divisió. Els balears han tingut ocasions de situar el 0-1 i de posar la igualada 1-1, però no han tingut el dia i s'han vist sobrepassats per un Peralada en estat de gràcia que ha marcat tres gols a la represa, obra d'Andzouana, Kevin Soni i del juvenil Pedro Porro.

Amb aquesta victòria, els peraladencs han donat un cop de mà als altres dos gironins, Olot i Llagostera: "S'ha parlat molt de si ens ajudaríem entre gironins, però hem sortit a fer el nostre partit i pensant només en el nostre benefici. Podíem ser els jutges, però l'únic que ens ha motivat és complir els nostres objectius. Vinc aquí (a la roda de premsa) sense saber qui s'ha salvat", comentava l'entrenador peraladenc Narcís Pèlach Chicho.

L'equip altempordanès havia acabat la primera volta en zona de descens i la marxa d'Arnau Sala a la Xina va obligar al club a buscar un nou entrenador, Chicho, que estava dirigint el Figueres. Els números amb el jove tècnic -va arribar amb el porter Marc Vito, el central Santi Bueno i el davanter Manel Martínez- han estat espectaculars: 9 victòries, 8 empats i 2 derrotes i, per exemple, 2 gols rebuts en els últims 11 partits. "Llàstima que s'acaba, tenim la sensació de voler més, estem orgullosos del què hem fet. Nosaltres només hem marcat el camí als jugadors, hi ha hagut una connexió molt bona i ens han comprat la idea. Els hi hem aportat competitivitat, sent molt bons en els duels, en segones accions, atacar amb ordre... encaixàvem massa i ho hem reduït", afegia l'extècnic del futbol base del Figueres i Unió Girona.

Amb aquests registres i l'equip acabant 9è, Chicho s'ha guanyat la continuïtat. Al final del partit ha estat parlant amb Ivan Hammouch, secretari tècnic del Girona, al damunt de la gespa i, en referència a la seva renovació, a la roda de premsa després de l'últim partit, no ha volgut confirmar res, però sí ha aportat una dosi d'optimisme: "Bona predisposició? Des del club ja m'han fet saber que sí i per part meva també; a partir d'ara hem de mirar-ho tot i valorar".