Un dels plats forts de les activitats esportives de les Fires i Festes de la Santa Creu seguirà sent la cursa popular del dimarts dia 1 de maig. La Cursa del Castell de Sant Ferran arriba a l’11a edició amb circuits de 3,5 i 10 km que passaran per la fortalesa més gran d’Europa. Dels dos circuits, només el de 3,5 km es podrà fer caminant, si bé ambdós passaran per dins del Castell. Per a Sílvia Guiteras, vocal del Club Atletisme Figueres, organitzador de la cursa, “no hi ha cap cursa que et permeti passar per una fortalesa militar; aquest és el valor de la Run Castell Sant Ferran”. La membre del CAF-Runners ja va participar en aquesta cursa a l’edició de l’any passat: “Córrer per les cavallerisses i per l’exterior de la muralla és fantàstic”.

La Cursa del Castell de Sant Ferran s’iniciarà a les 10 del matí des de l’Estadi Albert Gurt -punt d’arribada, també- i es calcula que hi prendran part entre 300 i 400 corredors. Abans de les proves de 3,5 i 10 km, hi tornarà a tenir cabuda la Mini Run Castell, la cursa infantil per nens i nenes de fins a 10 anys que tindrà distàncies que van dels 100 als 400 metres per l’Albert Gurt.

El preu de les inscripcions va dels 12 als 15 euros -amb antelació, es poden fer a la pàgina web www.curses.cat-, mentre que el de l’infantil és de 2 euros. Un euro de cada inscripció es destinarà al projecte socioeducatiu Ksameu, de la Fundació Escola Sant Vicenç de Paül. De fet, ja hi ha joves d’aquest projecte que formen part del Club Atletisme Figueres.

Presència del CAF-Runners

El CAF-Runners, la secció del CA Figueres dedicada a la pràctica del running, va néixer ara fa dos anys, entrenen tres cops per setmana sota les ordres de Gerard Garrote i actualment ja són una seixantena de corredors. “Aquesta cursa ens fa molta il·lusió perquè serà la nostra, ja ens n’hi hem inscrit 44 de moment”, apunta Guiteras.