He llegit que Miguel Ángel Ortega no seguirà a l'Avenida la pròxima temporada. Això vol dir que l'Uni ja podrà tornar a guanyar l'any vinent o amb Ortega a la banqueta l'Avenida també pot perdre una final?

De mica en mica Girona està fent bé les coses i no sempre guanyarà l'Avenida. És molt difícil guanyar sempre. Veig la final més igualada del que pugui semblar veient que nosaltres hem guanyat els quatre partits d'aquesta temporada, perquè nosaltres tenim la pressió de guanyar sempre. El nostre principal problema és que la gent es pensa que ja hem guanyat i Girona és un equip que juga bé i ens ho posarà difícil. La final de Copa ens va sortir bé, però això ja és història.

Com veu a l'Uni?

A mi m'agrada més el Girona d'aquesta temporada. L'any passat tenien jugadores amb més prestigi i molta qualitat: Ibekwe, Peters, Spanou, Leo Rodríguez...; però, des de fora, aquest any sembla que són més equip. Segurament el lideratge de la Núria Martínez en la posició de base ha ajudat que això sigui així. Les quatre jugadores exteriors totes poden pujar la pilota, córrer, tirar... Són un equip més dinàmic i, per dins, també estan molt compensades amb Colhado que va molt bé al rebot ofensiu i també pot tirar.

Sempre diem que l'Avenida guanya fent un bàsquet molt agressiu en defensa. Això el molesta una mica, oi?

No agradarà a altra gent. Jo no he sortit a dir mai que em molesti. Aquí a Salamanca també hi ha gent que em diu "és que juguem molt com els nois" com si això no fos bo, però la veritat és que la manera com defensem nosaltres, o com passem els blocs, sí que són detalls que es veuen més en equips masculins. Això és innegable i a mi no em molesten les opinions de l'altra gent.

En un «play-off» al millor de tres partits, el primer és sempre tan important com se sol dir?

Sí, sí, no totalment decisiu, però sí molt important perquè si a tres partits perds l'avantatge de camp ja és molt complicat. A cinc partits seria diferent.

Cal canviar-ho?

No ho sé. El que tinc clar és que el fet que la final sigui sempre un Avenida-Girona no és gens bo per al bàsquet femení. Calen més canvis que fer una Copa i un play-off a vuit, encara que això seria millor que el que hi ha ara. L'interès està en les rivalitats i les sorpreses, necessitem més equips potents. Si ara l'Avenida torna a guanyar la lliga, després l'any vinent la Supercopa i fa un altre triplet, la gent acabarà pensant que això no té interès perquè sempre guanya el que més diners té. El bàsquet femení necessita que hi hagi més sorpreses i alternatives.