El Base Roses ja ha tret la calculadora per celebrar l’ascens a Segona Catalana, que serà amb antelació, amb tota seguretat. Després de la jornada del cap de setmana passat, com a mínim es va assegurar el segon lloc, que serà de promoció o d’ascens directe depenent dels resultats finals. Queden cinc jornades, però entre aquest cap de setmana i el que ve el retorn a Segona caurà com fruita madura. Només depèn d’ell i sumant 5 dels 15 punts que queden en farà prou.

Ara bé, perquè sigui una realitat ja aquest mateix diumenge dia 29 d’abril necessita que els rivals punxin. Si els nois de Jose Santos superen el Begur a la Vinyassa (diumenge, 17.30 h) hauran d’estar pendents de dos partits per passar per la dutxa. Per un costat, necessiten que el Bisbalenc (17 h) empati o perdi davant el Bàscara ­-tercer- i, d’aquesta manera, ho arrodoniria amb el títol de campió de Tercera.

Amb un ull a Sant Pau

En cas que el Bisbalenc venci, el Base podria celebrar l’ascens com a millor sotscampió gironí sempre que el Santa Pau, del grup 17, empati o perdi amb el Fornells, quart classificat, en un duel que es juga el dia abans (dissabte, 16 h). Així, si els garrotxins no vencen en terreny selvatà el Base celebrarà l’ascens l’endemà diumenge si es desfà del Begur, faci el que faci el Bisbalenc.

El Bàscara es juga a la Bisbal l’opció de seguir optant al segon lloc

Si el Bàscara vol seguir optant a la segona posició -de promoció o d’ascens directe depenen dels resultats finals- necessita guanyar aquest diumenge (17 h) al camp del Bisbalenc. Els de la Bisbal són segons i tenen tres punts de coixí amb els de Miquel Rivas, que encara han de descansar.

El Sant Miquel de Fluvià certifica el descens a Quarta Catalana

Era qüestió de dies i el Sant Miquel de Fluvià va consumar, el diumenge passat, el descens a Quarta. Els fluvianencs han resistit dues temporades a la categoria i aquest any ha estat molt complicat: no guanyen des del novembre i acumulen onze derrotes seguides.

Els tres partits pendents, entre l’1, el 9 i el 16 de maig

La Tercera Catalana té tres partits pendents que es jugaran, en principi, en els següents dies de maig: Cistella-Sant Pere (dimarts dia 1 a les 16 h); Cistella-Agullana (dimecres dia 9 a les 21 h); i Empuriabrava Castelló-Borrassà (dimecres dia 16 a les 21 h).