El número 1 del món, l'espanyol Rafael Nadal, va dir "respectar" els xiulets que part de l'afició culer va dedicar a l'himne d'Espanya durant la final de la Copa del Rei, però va afegir que, per la seva forma de ser, no concep xiular a ningú.

"La veritat és que vaig escoltar poc els xiulets, perquè vaig veure la final a Montecarlo però, per la meva manera de veure la vida, jo sóc partidari del respecte abans de res. No concebo ni xiular a un rival ni a ningú", va afirmar a les instal·lacions del RCT Barcelona-1899, on aquesta setmana disputarà el Barcelona Open BancSabadell-Trofeu Comte de Godó.

Nadal va dir que tampoc entén "la gent que va a un estadi de futbol a xiular al seu propi equip, perquè juga malament" i als aficionats que xiulen quan sona l'himne d'un país: "No concebo que, per exemple, l'altre dia a la Davis, la plaça de toros de València hagués xiulat l'himne alemany".

"Jo ho entenc així, però cada un té la seva manera de veure les coses i és respectable també. La meva és respectar el sentiment de tot el món, també el de la gent que xiula, però no ho comparteixo", ha conclòs.

El deu vegades campió del Roland Garros, que aquest diumenge va conquistar el seu onzè torneig de Montecarlo, també s'ha referit al protagonista de la final de la Copa del Rei, el migcampista del Barcelona Andrés Iniesta, que va signar la que pot ser una de les seves últimes exhibicions com a blaugrana, ja que pròximament podria anunciar que deixa el futbol espanyol per provar una última aventura a la Xina.

"Realment fa pena no poder-ne gaudir cada cap de setmana. Si finalment marxa, té tot molt suport i evidentment li desitjo que sigui molt feliç en la seva nova etapa", va comentar Nadal abans desfer-se en elogis cap al jugador d'Albacete.

"Iniesta ens ha fet gaudir de l'esport des del respecte, la humilitat i la naturalitat. Ens ha transmès els seus valors i és un model positiu per a la joventut i la societat en general", ha subratllat.