Amb la Lliga pràcticament a la butxaca i la mirada posada a la final de Copa del Rei d'aquest dissabte al Wanda Metropolitano contra el Sevilla. Així es presenta el Barça a Balaídos, un estadi maleït per als blaugrana. S'hi trobaran a un Celta que està decidit a esgotar les últimes opcions que li queden per jugar la temporada vinent competició europea. Guanyant, els d'Ernesto Valverde posaran fi a la seva mala ratxa a Vigo; això, i també faran un pas pràcticament definitiu cap al títol.

Líder invicte de la competició i que davant el València, aquest últim dissabte, va aconseguir el rècord de jornades seguides sense conèixer la derrota (39), manté els onze punts d'avantatge sobre el segon classificat, l'Atlètic de Madrid. I això, quan només queden sis partits per al final del campionat. Aixecar el seu 25è títol de Lliga sembla qüestió de temps, però els barcelonistes ho volen aconseguir el més aviat possible.

Ara bé, el matx arriba només quatre dies abans de la final de Copa del Rei de dissabte contra el Sevilla. El que fa que la cita d'aquest vespre sigui, probablement, del tot inoportuna. Sobretot, perquè el Celta sol ser un rival incòmode per al Barça. Sobretot a Balaídos, on hi han perdut 21 vegades, les mateixes que hi ha celebrat la victòria. A més, els dos últims cursos, amb Luis Enrique a la banqueta, els resultats van ser contundents: 4-1 i 4-3. Valverde espera que això no es repeteixi avui.

El tècnic, però, està decidit a fer rotacions tenint en compte que el dissabte hi ha un títol en joc, fet ple qual ha decidit deixar a casa Busquets, Iniesta i Piqué. Lucas Digne, ja recuperat de la seva lesió muscular, podria rellevar Jordi Alba a la banda esquerra de la defensa. A l'altre costat, podria passar tres quarts del mateix amb Nelson Semedo i Sergi Roberto. Thomas Vermaelen serà titular, mentre que al mig del camp, homes com Denis Suárez o André Gomes podrien ocupar el lloc d'Andrés Iniesta. A dalt hi podria entrar Dembélé. Fins i tot Messi és susceptible de començar a la banqueta. «És una possibilitat que no jugui. Però que tothom estigui tranquil, que es troba bé».

Qui no jugarà segur és el croat Ivan Rakitic. Va ser intervingut la setmana passada d'un dit de la mà, i les previsions és que arribi a temps per disputar la final de Copa del dissabte.

Obligat i necessitat

El Celta, de la seva banda, no té marge de maniobra ni li val cap resultat que no sigui la victòria si vol tenir opcions de classificar-se per a l'Europa League. Sobretot, després de perdre aquest passat diumenge a Butarque contra el Leganés, on va mostrar la seva pitjor cara allargant la seva mala inèrcia a domicili, on hi acumula un punt de quinze possibles.

Torna l'equip gallec a Balaídos, on no hi perd des del 17 de desembre (0-1 amb el Vila-real), però ho farà amb alguna baixa important: el lateral dret Hugo Mallo i l'internacional xilè Tucu Hernández. Tots dos es perdran la cita per sanció. En canvi, tornarà a l'onze el golejador Maxi Gómez, que va ser suplent a Butarque. L'acompanyaran en atac el sempre perillós Iago Aspas i Pione Sisto.

Sense el Tucu Hernández, tot fa pensar que serà Radoja l'acompanyant de Wass i Lobotka al mig del camp, encara que el serbi arrossega molèsties i serà dubte fins a l'últim moment. Brais o Jozabed el podrien substituir en cas de no arribar a temps. El principal maldecap és l'absència d'Hugo Mallo. Mazan seria el seu relleu.