El Casal de la Gent Gran de Vilafant acollirà, el pròxim dissabte dia 21 d'abril (20 h), la tercera edició del Mencions Esportives, un acte impulsat per l'Ajuntament de Vilafant que reconeix la tasca dels clubs i esportistes del municipi més destacats dels darrers mesos.

Des de la regidoria d'Esports, encapçalada per César González, s'intenta que cada any entregui els guardons un esportista destacat, ja sigui en l'àmbit humà o esportiu. Si a les dues últimes edicions van ser presents el triatleta garrotxí Nan Oliveras i el nedador en sincronitzada Pau Ribas, l'escollida d'enguany és Agna Egea. Va néixer a Sant Feliu de Guíxols fa 28 anys i quan en tenia 16 li van diagnosticar esclerosi múltiple. Una de les maneres que té per plantar cara a aquesta malaltia crònica, amb una dosi d'optimisme i superació, és córrer en curses, com la Trailwalker, on va participar-hi fa un any. En aquest cas, havia de resseguir els 100 km que separen Olot de Sant Feliu de Guíxols i la gironina ho va fer liderant l'equip "La EM no me para".

Després de Vilafant, marató pels Monegros en BTT

A més, una setmana més tard de ser a Vilafant, el 28 d'abril Agna Egea participarà a l'Orbea Monegros, una marató en bicicleta pel desert, de 117 km i amb epicentre a Sariñena (Huesca).