Enmig del pessimisme per reviure un descens, l'últim cop que el Palamós va baixar va ser el 15 de maig del 2011 a Vilafranca, dins el club sorgeixen veus discrepants que demanen la dimissió del president, Joan Pau Pérez. Sens dubte, no ha estat una temporada tranquil·la: canvi d'entrenador (Pitu Batlle va rellevar Vicenç Fernández) i un munt d'altes i baixes amb la lliga en dansa. L'actual màxim mandatari va arribar a la presidència a mitjan temporada 2013-14, després de la dimissió de Miquel Aguilar. En aquests moments, Joan Pau Pérez viu la seva cinquena temporada al capdavant del club i davant les queixes i demandes de dimissió de l'entorn ell defensa la seva gestió i respon sense pèls a la llengua als crítics.

Què diria a aquells que li demanen la dimissió?

Els diria que la història del Palamós es repeteix. Ja van defenestra un president en una reunió i un altre, amb pancartes, però aquesta gent són els mateixos que no et posaran ni un euro per salvar el club ni gastaran un minut per treballar, només saben criticar. Al primer any no van dir res, fins i tot van acceptar un president que els va dir a la cara, i en una assemblea, que ell no hi posaria ni un euro. Ara ja ens critiquen, fins i tot als jugadors.

Creu que la permanència del Palamós a Tercera Divisió encara és possible?

La salvació és possible fins l'últim minut de partit, si diumenge guanyem, que guanyarem, i el Granollers perd, què farem, continuarem llançant merda? Si ens salvem què passarà, els quatre de Twitter es posaran davant de la nau?

Qui serà el responsable si es baixa a Primera Catalana?

Si es baixa la culpa sempre és del president. Hem fet tot el possible per variar aquest resultats, hem canviat l'entrenador, jugadors... i crec que ho hem fet amb encert, però el president no juga ni marca...

Seria un drama que el descens arribés l'any del 120è aniversari?

Un drama sempre ho és, un descens de categoria, ho és tant si baixes a Segona B, a Tercera o a Primera Catalana.

Què ha fallat aquesta temporada?

Si fem un repàs veurem que la falta de gol en molts partits, de vegades la falta de concentració, ens ha fet molt de mal. Molts partits hem dominat i no marquem, en canvi sempre ens fan un gol tonto que al final ens perjudica tot el partit, com ha passat contra el Santfeliuenc, el Sant Andreu, l'Horta, el Vilafranca...

Troba a faltar més suport i menys pals a les rodes?

No espero cap mostra de suport, l'únic suport que vaig tenir van ser els primers mesos del primer any, després ja estàs fiscalitzat, la feina de president és poc valorada. Tothom és molt bon gestor des de darrere d'una tanca, tots farien uns fitxatges de nassos, si no els fas és que no en saps, i quan els fas no entenen com un jugador d'aquesta classe ve a jugar a Palamós, com per exemple en Jordi Matamala. Però no espero res, som un club assembleari i a l'assemblea veurem què passa. Si haig de marxar del Palamós per falta de suport ho faré amb el cap ben alt, la gestió per mi ha sigut perfecta.

Passi el que passi, seguirà confiant en Pitu Batlle a la banqueta la temporada vinent?

Passi el que passi, a final de temporada farem una anàlisi dels errors comesos. La direcció esportiva aquest any estarà a càrrec d'un exjugador del Palamós, l'Albert Deu, i ell serà el que valorarà quin entrenador és el idoni per a la temporada següent.