La derrota de dissabte passat al camp del Vila-real B pot sortir molt cara a l'Olot després que ahir veiés com el Comitè de Competició sancionava amb dos partits el porter titular, Xavi Ginard, per la targeta vermella que li va mostrar l'àrbitre, ja amb el partit acabat, (2-1). Segons consta a l'acta del col·legiat Luis Collado López, «al final del partit i abans d'entrar al túnel de vestidors, Xavi Ginard va venir corrent cap a mi protestant de manera ostensible i airada, cridant-me: 'T'has lluït, t'has lluït, m'és igual que m'ensenyis targeta, t'has lluït'. Més tard, va passar a disculpar-se al vestidor». Tot i que aquesta explicació consta en l'apartat «d'altres incidències» i no en el «d'expulsions», on s'indica que l'Olot no en va patir cap, ahir el Jutge de Competició va castigar Ginard amb dos partits aplicant l'article 120 del codi disciplinari, que fa referència a les sancions provocades per protestes als àrbitres. L'únic efecte que ha tingut l'explicació que Ginard va anar-se a disculpar tot seguit és que la sanció no hagi sigut superior, ja que s'exposava a estar un mes sense poder jugar.

La baixa del porter balear és un greu contratemps per a Raúl Garrido en un tram de calendari transcendental. Si no ho arregla un recurs al Comitè d'Apel·lació, que s'hauria de pronunciar avui mateix, Ginard es perdrà el partit de diumenge contra el Formentera, un rival directíssim en la lluita per la permanència, i també la visita una setmana més tard al camp del líder, el Mallorca. L'Olot, amb 38 punts, en té dos de marge respecte el Llagostera i el seu proper rival, que amb 36, marquen la zona de promoció i de descens directe. Diumenge al migdia (12.00, finalment, tot i que d'entrada el partit s'havia anunciat a les 11.00), l'Olot té l'ocasió de fer un gran pas cap a la salvació si derrota el Formentera, però també pot complicar-se molt l'existència si perd, tenint en compte el calendari que té fora de casa.

Òscar Bastida o Guillem Sacrest, el porter juvenil que ja va suplir Ginard fa unes setmanes contra l'Alcoià per culpa d'una sanció del porter titular per acumulació de targetes, són les dues opcions que tindrà el tècnic per situar sota els pals. Sacrest, de 18 anys, va tenir una bona actuació el dia del seu debut i podria tenir més opcions per repetir. Format al club des dels 10 anys, en la seva estrena l'Olot va empatar 1-1.