Amb actitud, ganes i ocasions no n'hi va haver prou per a un bon Espanyol anit a Mestalla. Tercera jornada seguida sense guanyar per a un equip, el d'Antonio Díaz (ahir Quique Sánchez Flores estava absent per un procés víric), que va perdre per la mínima amb un València que va enllaçar el seu cinquè triomf per superar el Reial Madrid i enfilar-se fins a la tercera plaça. Va ser en un partit intens i molt competit, en què els visitants van crear més problemes futbolístics al rival que no pas opcions de cara a porteria.

Als 20 segons, la pilota va acabar al fons de la porteria en una rematada de Gerard Moreno, una acció que va quedar invalidada per un suposat fora de joc. Però la dinàmica la va marcar el matiner gol de Rodrigo. Als set minuts, una bona acció de Guedes va acabar amb una centrada que va rematar de cap el davanter valencianista. Amb l'1-0, l'Espanyol va passar a tenir la pilota i a acostar-se amb cara i ulls a la porteria contrària. Sempre amb Moreno com a protagonista, però sense encert. El València, amb menys possessió, va poder ampliar el marcador en dues rematades de Guedes i Zaza, però el resultat no es va moure.

Va sortir a mossegar l'Espanyol després del descans, acostant-se amb perill a l'àrea rival, com havia passat al primer acte. Tot i això, va ser el València el que va tenir el 2-0 a tocar. Una bona combinació entre Carlos Soler i Rodrigo va acabar amb una rematada d'aquest amb molta intenció (min. 58). El matx era d'alternatives i pel bàndol visitant van entrar Baptistao i Granero per tenir més profunditat. A mesura que avançaven els minuts, el domini de l'Espanyol creixia. L'entrada de Sergio García va ser l'últim intent de sacsejar el duel però el marcador ja no es va moure.