El Reial Madrid i l'Atlètic de Madrid van signar un empat a un en el derbi d'ahir al Santiago Bernabéu, un resultat inútil per a tots dos ja que acosta una mica més el Barça al títol de Lliga. A falta de 7 jornades, els de Valverde tenen 11 punts de marge sobre els matalassers. El resultat no va satisfer cap dels dos equips: els madridistes no van aconseguir trencar la maledicció en el seu camp amb el seu veí i no van poder retallar-los punts en la pugna pel subcampionat, i l'Atlètic ja pràcticament diu adeu a les seves ja de per si remotes opcions de disputar-li el títol als blaugrana.

Cristiano Ronaldo i Antoine Griezmann van ser els grans protagonistes, amb menció especial també per Keylor Navas i Jan Oblak, d'un partit on els de Zinédine Zidane van ser els dominadors, però van pagar un mal moment precisament després que el portugués hagués obert el marcador a l'inici de la segona part. Griezmann va replicar gairebé a l'instant i després els seus van jugar amb una mica més de comoditat per encadenar la seva cinquena visita de lliga consecutiva al Bernabéu sense perdre i mantenir quatre punts d'avantatge sobre l'actual campió d'Europa.

Cristiano Ronaldo va tenir la primera del partit, però la seva rematada, gairebé de rebot, la va aturar Oblak, mentre que el travesser, amb els locals reclamant penal de Juanfran a Kroos, va evitar el gol d'Asensio. El porter i la creueta van ser, de fet, els millors aliats dels visitants perquè el primer va tapar amb encert una rematada de Varane i un fort xut de Lucas Vázquez, precedit d'un xut amb la dreta de Marcelo que també va repel·lir el pal superior.

Aquestes dues últimes ocasions van tancar una primera part al Santiago Bernabéu on els matalassers van patir i es van limitar a dues accions ofensives, una de Koke i, la millor, un xut una mica escorat de Diego Costa que va rebutjar Keylor Navas ben col·locat en el seu pal.

La segona part no va variar en excés el guió en el seu inici i l'Atlètic ho va acabar pagant. Bale, absent de nou gairebé del partit des d'una arrencada després del xiulet inicial, va trobar via lliure per la seva banda natural i va dissenyar una centrada perfecte a l'àrea. Allà hi havia Cristiano Ronaldo, que amb una volea va superar Oblak. El gol va semblar deixar tocat al conjunt visitant però en una una d'aquestes ja gairebé habituals relaxacions defensives locals va empatar per mitjà de Griezmann. Això també va fer mal al Reial Madrid i Keylor Navas va evitar l'1-2 amb una gran aturada a Koke en un inesperat canvi d'escenari al Bernabéu.