El Barcelona va encarrilar l'eliminatòria dels quarts de final de la Lliga de Campions davant el Roma (4-1), en un partit estrany que es va decidir a batzegades, amb dos gols en pròpia porta del conjunt italià, que al Camp Nou no va ser capaç de contrarestar el poder ofensiu blaugrana. L'equip català es va acostar a les semifinals de la màxima competició europea gràcies a dos primer gols de De Rossi (min.38) i Manolas (min.57), en pròpia porta, que li van aplanar un segon temps descontrolat en què es van veure quatre gols.

Havia avisat Ernesto Valverde a la prèvia que el principal perill del Roma eren les seves bandes. Potser per això va sorprendre d'inici amb l'entrada del lateral Nelson Semedo i l'absència de l'extrem Dembélé. Un dibuix més semblant a un 4-4-2 amb Sergi Roberto al mig del camp. La fórmula al preparador extremeny no li va acabar de funcionar en el primer temps. El seu equip es va assemblar massa a la versió que va mostrar al Sánchez Pizjuán, si bé els romanistes no van generar les ocasions del Sevilla. Imprecisos i sense fluïdesa en la circulació de la pilota, el Barcelona no va trobar el ritme, especialment en la primera mitja hora.

El primer xut entre els tres pals el va executar Messi des de lluny, en una jugada aïllada que demostrava els problemes que tenia el Barcelona a instal·lar-se prop de l'àrea visitant. Més a prop del gol hi van estar Rakitic i Suárez. El croat va pescar una pilota després d'un servei de córner i va traçar un xut ras i creuat que el pal dret de Alisson va escopir quan el Camp Nou ja celebrava l'1-0.En canvi, l'uruguaià, va topar amb el porter romanista. El primer temps se li va fer llarg al conjunt italià. En els últims quinze minuts li va costar sortir amb la pilota controlada des de la seva àrea i el Barcelona va començar a sentir-se més còmode en els últims metres. Així va ser com va arribar el primer gol. Va ser un reflex fidel als primers 45 minuts. Messi i Iniesta es van inventar una paret en l'eix central i, a batzegades, la pilota va arribar a l'àrea on De Rossi, en el seu afany d'evitar el xut de l'argentí, va rebutjar la pilota i va despistar a Allison (1-0, min.38 ).

A la segona part es va repetir el guió del primer temps. El Roma, ambiciós, va buscar el Barcelona a la seva àrea, que seguia perdent pilotes amb facilitat en els primers minuts. Perotti va tenir l'empat, però no va saber connectar amb el cap la precisa centrada de Florenzi al cor de l'àrea. La mala sort es va tornar a acarnissar amb l'equip italià. Rakitic i Messi van connectar després d'un servei de córner, el croat va percudir per la dreta i es va inventar una centrada que va rematar Umtiti. La pilota va tocar el pal i, en el rebot, Manolas va transformar el 2-0. El Roma va buscar havia de buscar una diana que li donés vida. Va deixar espais i el Barcelona ho va aprofitar per anotar el tercer. Alisson evitava el gol de Suárez però el rebuig, a peus de Piqué, va acabar en el 3-0 al minut 59. Dzeko, a deu minuts del final, va caçar una pilota a l'interior de l'àrea i va superar Ter Stegen per posar-hi certa emoció amb el 3-1. Però en el 87, va aparèixer Luis Suárez amb un gol de '9'. Va caçar Denis Suárez una pilota a la banda, la va cedir a l'uruguaià, i aquest no va perdonar fent el primer gol a Champions després de 10 partits sec a Europa.