L'entrenador de futbol Luis Enrique Martínez ha destacat que "els catalans són l'hòstia" i que "estan molt avançats al que és Espanya, en general", alhora que va deixar oberta la porta a tornar a les banquetes, fins i tot la de la selecció espanyola que "pot ser".

"Ara no està ben vist dir-ho però els catalans són l'hòstia, les persones, la ciutat... estan molt avançats al que és Espanya en general. Són educats, respectuosos, molt treballadors, allà seguiré", va declarar en una entrevista al ciclista Ibon Zugasti al seu canal de Youtube durant la disputa de la Cape Epic, prova de ciclisme de muntanya per parelles.

A més, preguntat per temes de diversa índole, el preparador asturià va analitzar la seva sortida del FC Barcelona, una decisió "difícil d'entendre". "Deixes el Barcelona amb els millors jugadors però ho tenia clar i no me'n penedeixo. Dediques tota la teva energia i quan veus que ja arriba el final, assimilar-ho, acceptar-ho i comunicar-ho", va explicar.

A nivell individual va puntualitzar la figura de Messi, que "pren la batuta en tots els partits". "Messi necessitava, i així ens ho va fer saber o entendre amb el seu comportament, que fossim un col·lectiu. Però quantes més pilotes li donessim a ell, millor", va destacar.

Finalment, Luis Enrique, que va reconèixer que va ser "més feliç com a futbolista", va deixar oberta la porta a tornar a les banquetes, entre elles la de la selecció espanyola, que "pot ser". "No ho sé. Dependrà que algú em vulgui però ha de ser alguna cosa que em faci moltíssima il·lusió", va sentenciar en referència als clubs