Alfred Julbe va participar, dilluns de la setmana passada, en el campus de bàsquet que es va fer del 26 al 28 de març, coincidint amb la Setmana Santa a l’Escala. Tant nens com entrenadors van poder escoltar els consells d’un entrenador que no fa gaire va dirigir un partit d’Eurolliga amb el Barça Lassa i que és l’actual entrenador del filial blaugrana, que juga a LEB Or.

En total, una seixantena de nens i nenes han pres part en el Campus de Setmana Santa, que es fa des de l’any passat i en el qual han treballat aspectes del joc com les finalitzacions a cistella, el pas 0 o la defensa de l’1 contra 1. Albert Clopés, coordinador del club i organitzador del campus, va comentar que “estem molt contents de com han anat els tres dies, crec que hem fusionat bé la diversió amb l’aprenentatge”.

En declaracions al Setmanari de l’Alt Empordà, Julbe va explicar que “ja coneixia l’Albert d’un curs d’entrenadors i tot que dic que no a quasi tot per diferents qüestions -ja que penso que s’ha de donar pas a noves generacions- vam poder quadrar l’horari”.

Durant la jornada, Julbe va comentar que fa uns anys molts aspectes no els ensenyava fins a una certa edat, però que ara és partidari de fer-ho com més aviat millor.

En aquest sentit, va comentar que “és un procés que he anat fent de mica en mica, ja que la metodologia canvia; cada vegada ho faig més aviat, però és important que l’exigència de l’entrenador sigui adequada a l’edat del nen”.

La nova normativa, el pas 0

Sobre aquest aspecte, Julbe va comentar que “entenc que el joc es molt semblant, no es poden fer tres passes sinó que les accions que es veien frenades per la por a fer passes, ara es fan al màxim”. Bàsicament les accions de contraatac i reversos.

En definitiva, va ser una jornada de bàsquet per a uns nens i nenes que han d’aprendre els valors que corresponen a l’esport. Pel que fa a això, Julbe creu que “el bàsquet té una millora inicial molt maca, diguéssim que la primera avançada és fàcil, tot i que és un esport complex”.

“El bàsquet és un esport col·lectiu i, amb un entrenador que hi toqui una mica, en surten molt poques males persones. El bàsquet t’ajuda a ser millor persona, malgrat que la feina important és la de casa”.