Les Preses va ser ahir l'escenari de la primera cursa de l'Open BTT Girona 2018-Càrniques Celrà, disputat al nou bike-park de la població de La Garrotxa, del qual disposa el Club Ciclista Olot Infantil, l'organitzador.

Amb una organització perfecta, el club garrotxí va dissenyar un circuit ràpid que es va adaptar al nou format establert per aquest any a l'Open gironí. Dos circuits, un per als grans i un per la promoció, van permetre celebrar una gran matinal de BTT a la falda del volcà El Racó.

Més de 300 corredors van confirmar la seva presència a la cursa, en una bona participació. Val a dir que també es va disputar el Campionat Català Universitari. A les curses de promoció, en què hi va haver una molt alta participació, confirmant el que ja va passar a les Copa Catalunya de Palafrugell i Vilajuïga, es van disputar les cinc curses per a les categories de Prebenjamí fins a Infantils.

Els guanyadors en aquestes primeres curses a nivell masculí i femení van ser: Prebenjamins: Marc Bragulat (Irontech-Tecnic-Ambisist); Laia Bragulat (Irontech-Tecnic-Ambisist); Benjamins: Ruben Caballero (Bike Garraf); Lucia Gutierrez (Jufré Vic-ETB); Principiants: Lucas Strahokinsky (Vilajuïga); Adriana Vargas (Palafrugell); Alevins: Marc Zafra (Noel-Tadesan Olot); Kyra Gali (Vilajuiga); Infantils: Adrià Franquesa (Jufré Vic-ETB); Paula Recio ( Palafrugell)

Després es van córrer les curses a partir de cadets, i finalment una cursa per a les categories reines Elit, Sub23 i Màster 30. Els guanyadors van ser:

Cadets: Marc Masana (La Torreta Bike); Junior: Marí Cateura (Coluer-Ixcor); Femení Elit: Laura Terradas (Irontech-Tecnic-Ambisist; Fem. Sub23: Júlia Ribas (Catema.cat); Femení Màster: Sandra Sànchez (Frigorifics Costa Brava); Fem. Junior: Lidia Fuentes (Massi-Tbikes Amunt); Fem. Cadet: Claudia Vives (Bike Garraf); M40: Tomàs Misser (Orbea); M50: Francesc Julià (Matedepera); M60: Joan Cors (BH Concept Barcelona Bici); Èlit: Mario Sinués (Massi-Tbikes Amunt); Sub23: Gerard Blanc (Massi-Tbikes Amunt); M30: Eloi Batllori (Medinyà); El Campionat Universitari de Catalunya va ser per a:

Elit: Mario Sinués / UAB (Massi-Tbikes Amunt)

Elit femení: Julia Ribas / UdG (Catema.cat)