El Barça es va proclamar campió, el diumenge passat al migdia, de la 14a edició del Torneig Vila de Peralada aleví de futbol-11 després de superar el Reial Madrid (3-2). Els blaugranes van estat més encertats a la final més esperada i alhora previsible, i recuperen el títol que van perdre fa un any precisament amb els blancs, amb qui s’han anat alternant les copes en els últims cinc anys.

El Barça suma d’aquesta manera la seva novena copa en 14 edicions del torneig peraladenc, que va tornar a tenir una molt bona rebuda. Pel camí, els de David Sánchez s’havien desfet del De Anza Force americà a les semifinals (2-0) i, a la fase de grups, del Llagostera (3-0), Inter de Mèxic (7-0) i Vila-real (4-2), que va acabar com a tercer classificat d’entre vuit equips.

Kluivert, espectador de luxe

En el Vila de Peralada cada any s’hi deixa veure algun mediàtic, ja sigui per comprovar el nivell de les futures estrelles o per veure en primera acció els seus fills, com ja va passar l’any passat amb l’assistència de l’exblaugrana Eidur Gudjohnsen. També per aquest segon cas, com a mínim, durant els tres dies de competició del torneig d’enguany Patrick Kluivert va estar en el camp del Peralada. Un dels seus fills és davanter del Barça aleví, equip que va aixecar el trofeu de campió davant el Reial Madrid.

(Fotos Lluís Ribera)

L’holandès, de 41 anys, no va passar desapercebut -el divendres, que feia sol, el van reconèixer igualment tot i portar gorra i ulleres- i va fotografiar-se amb tothom qui li va demanar.

Xapi Ferrer i Minguella, també

Kluivert va ser davanter del Barça entre el 1998 i 2004 i ara està establert a Barcelona com a comentarista de partits pel canal BeIN Sports. Per les grades de Peralada també s’hi van deixar caure cares conegudes i habituals en el torneig, com l’exblaugrana Albert Xapi Ferrer i l’exrepresentant de futbolistes Josep Maria Minguella, que van assistir a l’entrega de premis del diumenge.