Una nova edició del Costa Brava Girona Bàsquet que posa el punt final. I, com de costum, el dia de les finals es va convertir en una autèntica festa tant a la pista, com a la grada. Tant és així, que Girona va poder veure com els partits de totes les categories per definir les posicions finals dels equips anaven aplegant cada cop més gent, a mesura que arribava l'hora de les finals. El camí que va construir el CB Granollers no va ser cap casualitat. A la fase de grups va aconseguir vèncer la poderosa acadèmia lituana Sabonis Centras de 20 punts i els altres dos partits també els va dominar clarament. Els vallesans van repetir el mateix guió que havien practicat fins aleshores a la semifinal per guanyar l'Alba de Berlin, que jugaria pel tercer i quart lloc. Bastant similar ho va tenir el Ratiopharm Ulm, amb un joc interior molt eficaç que els va servir com a factor determinant davant el Valladolid a la fase de grups i contra l'Apollo Amsterdam a les semifinals. En aquest sentit, el conjunt català i l'alemany van començar la final al Palau Sacosta amb un frec a frec en el marcador que es va mantenir fins arribar al darrer quart i acabar amb el resultat definitiu de 74 a 66 favorable al conjunt germànic. El tercer lloc se'l va adjudicar l'Apollo Amsterdam, en un partit controlat des del principi davant l'Alba de Berlín. L'altre partit remarcable de la categoria amb dos equips destacats el van protagonitzar el Sabonis, que portaven 9 partits en 6 dies, contra el CBC Valladolid. El partit el va guanyar el Pucela, convertint-se així en el 5è classificat.

Precisament, l'equip de Castella i Lleó va ser el vencedor de la categoria infantil masculina. La final la van jugar contra l'Inter de Bratislava, un equip que ha debutat en aquesta edició del torneig. Els eslovacs van començar dominant el partit, però a mesura que aquest va anar avançant, el marcador es va anar decantant a favor del Valladolid, pel bon joc per part del conjunt castellà. El resultat, 66 a 61. No va arribar a la final de la mateixa categoria, però sí que va lluitar per la tercera posició el Roses, un dels equips revelació d'aquesta edició del torneig. L'equip empordanès sí que va consagrar-se com el tercer millor equip de la categoria després de guanyar el New Heroes Den Bosch holandès, amb un resultat curt de 39 a 26.

El pavelló de Montfalgars va acollir ahir la fase final de la categoria de Cadet Femení. Des de primera hora del matí, es van disputar diversos partits entre els equips no classificats per a la final, d'entre els quals va destacar la final de consolació entre Gran Canària i Banyoles. Les canàries no van donar opcions a les banyolines i des del principi del partit van dominar al marcador, que va acabar 68-43, i va donar la medalla de bronze al Gran Canària.

El plat fort del dia era la final entre l'Apollo Amsterdam i Sa Real Eivissa. Les holandeses partien com a favorites, després de quedar primeres a la fase de grups sense haver perdut cap partit. Per l'altra banda, Sa Real arribava a la final havent guanyat l' average a Gran Canària i CB Prat, en un triple empat a la fase de grups.

El partit va començar igualat, però en el segon període les eivissenques van prémer l'accelerador i se'n van anar al descans amb un avantatge d'onze punts (31-20). En la represa, les holandeses van intentar reduir les diferències però la manca d'encert des de la línia de tir lliure les va condemnar. La reacció de les jugadores de l'Apollo va arribar massa tard i, tot i el parcial de 12-0 que van fer en els últims cinc minuts de partit, la remuntada no va ser possible i les jugadores de Sa Real van acabar aixecant el trofeu de campiones.

Pel que fa a la competició d'infantil femení, celebrada al pavelló de Salt, ahir vam viure un derbi balear entre Sant Lluís de Menorca i Sa Real Eivissa a la final. Les menorquines han fet un gran paper en aquesta edició del GironaBasket, quedant primeres invictes de la fase de grups i superant el San Ignacio de Pamplona a les semifinals.

Per l'altra banda, Sa Real arribava també invicta i havent guanyat les noies de Gran Canària a semis. Així doncs, es pronosticava un partit molt igualat, però des del primer període, Sant Lluís es va posar per davant en el marcador i les menorquines es van proclamar campiones de la categoria de mini femení amb relativa facilitat (58-29). En la final de consolació, el Gran Canària va vèncer còmodament el San Ignacio i es va adjudicar la medalla de bronze.