El Portbou ha entrat en places d’ascens a Tercera Catalana per primer cop després que el Vilajuïga es presentés amb només dos jugadors -el partit es va suspendre i el guanyarà 3-0 als despatxos- i de l’ensopegada del Cabanes (2-2) davant el Lladó d’Àngel Costa, que ja havia posat les coses difícils al líder Navata feia set dies. El conjunt de Manel Cabezos ha augmentat el lideratge després de la sisena victòria seguida davant el Base Roses B (3-1).

A set punts i un partit menys que jugarà a Cadaqués el 23 de març hi ha el Portbou, que per acabar de donar el salt qualitatiu han apuntalat la zona ofensiva. Toni Ruedas, davanter que portava dos gols a Segona amb el Marca de l’Ham, ha optat per iniciar una segona etapa amb el conjunt fronterer. Qui va ser jugador del Figueres, Peralada, Banyoles, Roses i Olot havia vestit els colors del Portbou a principis de la temporada 2015/16, a Quarta, però a mig curs va marxar al Marca de l’Ham, després de ser el màxim realitzador de l’equip amb 13 gols.

Josito, la referència, amb 16 gols

Jose García, l’entrenador dels verd-i-blancs, necessitava un home gol ja que no en tenia cap entre el top10 de pitxitxis de Quarta. El jugador més encertat era Josito Oller, ex del Marca de l’Ham que havia començat molt endollat (16 gols), i homes com Ilyass Ben Abdel (13) o la perla Roger Torquemada (10), fitxat al novembre, també havien vist porteria.

D’aquesta manera, el Portbou respon al Navata i al Cabanes, que aquest 2018 havien incorporat els ofensius Carlos López i Isma Chaabouchi, respectivament.

El Selvatans s'exiliarà al camp del Marca de l'Ham aquest dissabte al matí

El Selvatans haurà d’exiliar-se després que la Federació li hagi tancat el camp un partit per haver abandonat el terreny de joc el passat 4 de març davant l’Armentera. Els jugadors i tècnics de la Selva de Mar van marxar en el minut 65 i amb 2-4 en contra en el marcador perquè el col·legiat els havia demanat que fessin fora un sector del públic que suposadament l’estava increpant.

A més de tancar-los el camp un partit -contra el Vila-sacra B jugaran en el terreny del Marca de l’Ham aquest dissabte a les 11 del matí-, el marcador passarà de 2-4 a 0-3 final a favor de l’Armentera i el Selvatans, a més, li resten tres punts a la classificació. Alhora, l’entrenador, Ramon Pujadas, ha estat sancionat amb tres mesos per ser, segons la Federació, “directament responsable de la retirada de l'equip del ­terreny de joc”.